ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αυξάνουν τις δόσεις, αλλά ο κόσμος έχει να πληρώσει;

Νέα ρύθμιση για την πληρωμή των φόρων ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον φόβο γενικής κατάρρευσης των εσόδων. Έχουν πάρει φαίνεται, το μήνυμα ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους φόρους που του έχουν επιβάλει και πλέον, προωθούν περισσότερες ρυθμίσεις με μικρότερα ποσά. Απλά να μπαίνει «κάτι» στα ταμεία.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε χθες με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση του υπουργείου που θα προβλέπει ως και 100 δόσεις να είναι ελαστικοί απέναντι στους οφειλέτες.
Ως σήμερα οι έφοροι δεν μπορούν παρά να δίνουν τη δυνατότητα για ως και 15 δόσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος να μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν σε 26 η ακόμη και 48 δόσεις, ενώ το ποσό της δόσης θα μπορεί να ξεκινάει από τα 100 ευρώ.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες που αδυνατούν να δώσουν 300 ευρώ που είναι το μίνιμουμ του ποσού με αποτέλεσμα να καθυστερούν τις δόσεις, ενώ παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν παγώσει τις πληρωμές περιμένοντας να έρθει η νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές δόσεις.
Οι οφειλές που υπάγονται σε «διευκόλυνση τμηματικής καταβολής», εξακολουθούν μεν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής αλλά με ποσοστό μειωμένο κατά 30% και με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης είναι συνεπής ως προς την καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: