ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Η περιουσία της εκκλησίας στη διάθεση της χώρας για να σωθεί"

Ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας προτίθεται να διαθέσει η Εκκλησία της Κύπρου για να διασωθεί η οικονομία της χώρας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξε για ακόμη μία φορά την πρότασή του για έκδοση ομολόγου, δηλώνοντας πως η Εκκλησία είναι έτοιμη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς "όλες οι ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα.

Ο κ. Χρυσόστομος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο, είπε στους δημοσιογράφους, πως «η περιουσία ολόκληρη της Εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου για να στηριχτεί ο λαός, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια».
«Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μέγεθος της συνεισφοράς της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως η περιουσία της Εκκλησίας "είναι τεραστίων διαστάσεων" και επομένως η συνεισφορά μεγάλη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε και στο χτεσινό "όχι" των βουλευτών" λέγοντας πως "πήραν μια ορθή απόφαση και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς επιτέλους".
Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως δεν χρειάζεται καμία επικοινωνία με τον Πατριάρχη της Μόσχας εφόσον βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ο Πρόεδρος της Κύπρου με τον κ. Βλ. Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: