ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μα, τι λένε;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκαν και αποδοκίμασαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, όπως είπαν, συμβάλλει στον εκβιασμό του κυπριακού λαού από την τρόικα. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «συνολική προσπάθεια απ' όλα τα πολιτικά κόμματα στη Ελλάδας για ένα μέτωπο πλατειάς συμπαράστασης στον κυπριακό λαό». Κατανοητό; Όχι και τόσο. Διότι, επί δύο μέρες, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς, όμως, να δίνονται και ουσιαστικές διευκρινίσεις. Εγκαλείται, ας πούμε, ο Γιάννης Στουρνάρας επειδή στο κρίσιμο Εurogroup δεν υπερασπίστηκε τα δίκαια της Κύπρου. Κοινώς, όφειλε ο Στουρνάρας να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει στον Κύπριο ομόλογό του ότι δεν θα στηρίξει μια συμφωνία στην οποία ο ίδιος συναινούσε και, πιθανότατα, είχε προσυπογράψει ο προκάτοχός του - δεν νομίζω ότι ο Σόιμπλε έχει απωθημένα με το ΑΚΕΛ όταν δηλώνει ότι η προγούμενη διαχείριση είχε συναινέσει στο κούρεμα. Εν τέλει, αν κάτι όφειλε να πει ο Στουρνάρας στα αδέρφια μας, αυτό έχει να κάνει με την ηλίθια πρόθεσή τους να κουρέψουν και καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ.

Ειπώθηκαν κι άλλα ωραία στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου. Να στηρίξουμε κοινοβουλευτικά και κοινωνικά τον κυπριακό λαό. Όμορφο. Δηλαδή, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Να κάνουμε συνεδρίαση συμπαράστασης; Να μαζέψουμε μετρητά επειδή στέρεψε η Μεγαλόνησος; Τι ακριβώς εννούν; Τι θέλει να πει ο Καμμένος, όταν καλεί τον Αναστασιάδη να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στο Τελ Αβίβ, στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον; Το πολύ, να τον βάλει σε έξοδα. Η τεράστια μπούρδα της ρωσικής συνδρομής διαλύεται μπροστά στα μάτια μας και εμείς επιμένουμε να κατασκευάζουμε άλλα ψεύδη περί «γενναίου όχι» της Κύπρου. Δεν εξηγούν, βέβαια, στον δύσμοιρο τηλεθεατή, ότι έτσι όπως είναι το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο, με τον πρόεδρο να μη διατηρεί απαραίτητα πλειοψηφία στη Βουλή, είναι λογικό και αυτονόητο να μην περάσει από τη Βουλή η πρόταση Αναστασιάδη. Εν τέλει, πολιτικοί και κόμματα -που έχουν τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της Κύπρου- εγγράφονται ως ήρωες επειδή έτσι εξυπηρετείται η λαϊκίστικη ρητορική, ζεσταίνεται το καζάνι που βράζουμε μέσα στη χολή και στη βλακεία μας. 

Kαι για να τελειώνουμε: Τσίπρας και Καμμένος κάνουν λόγο για «λύση έξω από τρόικα και μνημόνιο». Γιατί δεν την περιγράφουν; Γιατί δεν πετιούνται ως τη Λευκωσία να τη δώσουν και στους αδερφούς μας; Σε δύο ώρες μπορούν να βρίσκονται στο βήμα της Βουλής που λέει τα περήφανα «όχι».
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: