ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά Στουρνάρα...


Τα άκουσε για τα καλά χθες το απόγευμα στη Συγγρού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έστω και χωρίς την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, από βουλευτές και στελέχη των Γραμματειών της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για την Οικονομία. Καθηγητές του τρίωρου «φροντιστηρίου» ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι οποίοι επιχείρησαν να πείσουν για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Τα «γαλάζια» στελέχη και οι βουλευτές που ήταν παρόντες μετέφεραν το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν, στη διάρκεια της συνεδρίασης, αρκετές «σεισμικές δονήσεις».
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την κριτική να είναι έντονη για τηνυπερφορολόγηση και κυρίως την υψηλή φορολογία των ακινήτων. Επισημάνθηκε δε η επιτακτική ανάγκη «κουρέματος» των δανείων, ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών, μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του φόρου εστίασης. Σε ορισμένα σημεία οι τόνοι ανέβηκαν, με τα στελέχη της Ν.Δ. να επικαλούνται τον αναβρασμό της κοινωνίας, η οποία, όπως είπαν, δεν αντέχει ούτε ένα οικονομικό μέτρο παραπάνω. «Αν συνεχίσουμε έτσι, η χώρα αλλά και εμείς δεν θα αποφύγουμε την καταστροφή» φέρεται ότι τόνισε κορυφαίος βουλευτής.
Στο τραπέζι τέθηκε και η ανάγκη της στενότερης συνεργασίας υπουργών και βουλευτών, αλλά και της σαφούς διάκρισης της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικές είναι ορισμένες επισημάνσεις βουλευτών και μελών των Γραμματειών:
-Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμα): «εμείς απολογούμαστε στην κοινωνία. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Να μην είστε σε γυάλινα κλουβιά».
-Γιάννης Μιχελάκης (Επικρατείας): «Στον κρατικό μηχανισμό μάς κυβερνά ακόμα το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αλλάξουμε».
-Κωνσταντίνος Κοντογεώργος (Ευρυτανίας): «Οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων δεν μας δίνουν καμία σημασία».
-Βασίλης Υψηλάντης (Δωδεκανήσων): «Ηταν λάθος να καταργηθούν οι ΔΟΥ στα διάφορα νησιά».
-Αντώνης Μπέζας (Θεσπρωτία): «Οι τροϊκανοί έχουν καταστρατηγήσει τη βασική αρχή της φορολόγησης, που λέει ότι, όταν αυξάνεται υπέρμετρα η φορολογία, μειώνονται τα έσοδα, πολύ περισσότερο σε οικονομίες με ύφεση. Είναι βάσιμη προϋπόθεση για να διαπραγματευτούμε και πάλι μαζί τους».
-Κωνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος (Φθιώτιδα): «Αν θέλετε τη δική μας βοήθεια για να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, να μας το πείτε για να μαζέψουμε 100 υπογραφές βουλευτών».
-Δημήτρης Μαραβέλιας (αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμαρχος Χαϊδαρίου): «Θα γίνουμε ουρά του ΠΑΣΟΚ, αν δεν ξεκαθαρίσουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι εφαρμόζουμε την πολιτική του».
-Γιώργος Σουφλιάς (γραμματέας Παραγωγικών Τάξεων): «Πρέπει να δώσουμε με κάθε τρόπο κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες».

Πολλές, πάντως, ήταν οι απουσίες που καταγράφηκαν ανάμεσα στους βουλευτές. Μεταξύ τους, αυτές των Κυριάκου Μητσοτάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Δάνη Τζαμτζή, Βύρωνα Πολύδωρα, Γιάννη Πλακιωτάκη, Αργύρη Ντινόπουλου, Κατερίνας Παπακώστα κ.ά.

Φίλιππος Πανταζής – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: