ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ - Από κόσκινο μεταπτυχιακά - διδακτορικά

ΔΗΜΟΣΙΟ Από κόσκινο μεταπτυχιακά - διδακτορικά από ΕΘΝΟΣ

 Το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τελικά εάν θα αναγνωριστεί η συνάφεια μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σε υπαλλήλους που κατέθεσαν σχετικό αίτημα πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου (1/11/2011) και οι αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων εκδόθηκαν μετά την εφαρμογή του.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει στοιχεία για να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος από τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κοινοποιήθηκε σε όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, ζητείται να καταγραφούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου όλοι οι υπάλληλοι που ζήτησαν την αναγνώριση συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τους τίτλων πριν από την 1η Νοεμβρίου 2011 και οι αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων εκδόθηκαν μετά την ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου ή εκκρεμούν.
Ενδεχόμενο
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει αποδεκτή η θετική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να μην αναγνωριστεί η συνάφεια των συγκεκριμένων τίτλων με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο εάν τελικά κριθεί ότι στο σύνολό τους επιβαρύνουν σημαντικά το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν λαμβάνουν ειδικό επίδομα, αλλά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου, έχουν υψηλότερες αποδοχές, αφού κατατάσσονται σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος με διδακτορικό και 10 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει μισθό 1.620 ευρώ και κατατάσσεται στον 1ο Μισθολογικό κλιμάκιο του Γ Βαθμού, ενώ σε περίπτωση που δεν αναγνωριστεί η συνάφεια του διδακτορικού τίτλου «υποβιβάζεται» στον Δ Βαθμό με μισθό 1.381 ευρώ.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
 
Τι ζητείται από τις υπηρεσίες
Στην εγκύκλιο που έχει αποσταλεί ζητείται από κάθε υπηρεσία:
  • ο αριθμός των υπαλλήλων που ζήτησαν την αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου πριν από την 1/11/2013 και οι αποφάσεις κοινοποιήθηκαν μετά την εφαρμογή του Μισθολογίου ή δεν έχουν ακόμα εκδοθεί
  • ο βαθμός με τον οποίο είχαν καταταγεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι την 1/11/2011
  • τα χρόνια προϋπηρεσίας τους και
  • εάν κατέχουν πρόσθετα προσόντα
Ν. Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Παρατήρηση-Σχόλιο
"Πονεμένη" ιστορία, χωρίς να θέλω να θίξω όσους πραγματικά σπούδασαν και κόπιασαν για να αποκτήσουν τους συγκεκριμένους τίτλους. Η πολιτεία αντιμετωπίζει "επιδερμικά" το πολύ σοβαρό αυτό θέμα,  το οποίο ήδη  έχει  λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις...  
Λεωνίδας Οικονομίδης
Απόφοιτος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: