ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο λαός, όταν αρχίσει να πεινά και να κρυώνει, αλίμονο σε αυτούς που τον κυβερνούν…


Αίτημα στην τρόικα! να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το αίτημα υποβλήθηκε παράλληλα με το σχέδιο για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο (από 28 λεπτά πέρυσι) και τη διεύρυνση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων, προκειμένου να αυξηθούν οι δικαιούχοι του.
Παρακολουθώντας την επικαιρότητα ακούμε εδώ και λίγες μέρες από κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου περισσότεροι πολίτες να μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο.
Οι επώνυμοι τηλεοπτικοί «αστέρες», κυβερνητικοί και κομματικοί, τονίζουν πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις επίμαχες αλλαγές άμεσα (πάντα καθυστερημένα ασχολείται με τα καυτά ζητήματα, αφού στη Βόρεια Ελλάδα, ήδη, εδώ και 10 μέρες ανάβουμε!) προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να προμηθευτούν με πετρέλαιο για να ανάψουν τα καλοριφέρ και να περιορίσουν τη χρήση των τζακιών. 
Όμως για ένα ακόμη κοινωνικό ζήτημα, τον τελευταίο λόγο θα έχει η τρόικα!!!

 ο κάθε μαθητής θα φέρνει κάθε πρωί από ένα ξύλο
Η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, εμπνεύσεως Παπακωνσταντίνου – Παπανδρέου, με άξιους συνεχιστές τους Στουρνάρα - Σαμαρά, αποδεικνύει περίτρανα τις «γονατοδουλειές» των κυβερνώντων, αφού διαπιστώνεται  ότι το κράτος στερείται αρκετών εσόδων που είχε προϋπολογίσει, αλλά κινδυνεύει και η υγεία των Αθηναίων από την αιθαλομίχλη! Ούτε κουβέντα για τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας. Εξάλλου, για τους βουλευτές όλων των κομμάτων, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα…
 η πρωτεύουσά μας τον περυσινό χειμώνα
 Βουλευτές όλων των κομμάτων, Δήμαρχοι και περιφερειάρχες των ημιορεινών και ορεινών περιοχών της χώρας θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που αποφασίσθηκε η εξίσωση της τιμής, να απειλούσαν ότι θα παραιτούνταν από τα αξιώματά τους και όχι να διαμαρτύρονται χλιαρά με τυπικά ψηφίσματα και επερωτήσεις βουλευτών στη βουλή για το θεαθήναι, ενώ οι ίδιοι ψήφισαν την εξίσωση!!! και όσοι δεν την ψήφισαν, με την "παθητική τους στάση", συναίνεσαν!!!
Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη ευκαιρία να επανορθώσουν και να επανέλθουν πιο δυναμικά, διεκδικώντας τη μείωση της τιμής του πετρελαίου στα επίπεδα του 2009, χωρίς μάλιστα τους γελοίους περιορισμούς των εισοδηματικών κριτηρίων. Μόνο έτσι οι πολίτες θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, αν και εκτιμώ ότι τώρα είναι αργά, αφού  όλοι σχεδόν έχουν αλλάξει τον τρόπο θέρμανσης, ξοδεύοντας και τις τελευταίες οικονομίες τους για την αγορά ξυλόσομπων, θερμοπομπών, κλιματιστικών, ξυλολέβητων και άλλων αμφιβόλων κατασκευών που κυκλοφορούν στην αγορά, αφήνοντας η πολιτεία - για μία ακόμη φορά - όλο αυτό το διάστημα, απροστάτευτους τους καταναλωτές. 
 ευκαιρία να φάμε και καμία φασολάδα της προκοπής...
Αυτό, κύριοι της Βουλής*, δεν ονομάζεται ελεύθερη αγορά αλλά ασυδοσία και αισχροκέρδεια με την ανοχή σας την προσωπική, ως βουλευτών, που ψηφίσατε την απαράδεκτη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς να προτείνεται στο λαό άλλους ασφαλείς και φθηνούς εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθεί.
Μετά απ' όλα αυτά αναρωτιέμαι, ποιους τελικά εξυπηρετεί και συμφέρει το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης;
 *Παρεμπιπτόντως, τον περασμένο χειμώνα επισκέφθηκα τη Βουλή μας και όλοι οι υπάλληλοί της κυκλοφορούσαν με πουκαμισάκια, προφανώς, είχαν ζεσταθεί πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: