ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"Πράσινο φως" για πρόσληψη 10.700 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών


Τον δρόμο της τελικής έγκρισης πήρε η απόφαση για την πρόσληψη 10.700 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε διάφορες εκπαιδευτικές μονάδες.

Tαυτόχρονα, πράσινο φως δόθηκε επίσης και για 1.364 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε αθλητικά προγράμματα των δήμων.

Οι πρώτες υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία για τις θέσεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών έχουν δοθεί και πλέον είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή των ενδιαφερομένων, οι οποίοι θα απασχοληθούν κατά τη σχολική περίοδο 2013- 2014.

Οι θέσεις ωρομισθίων αφορούν την κάλυψη αναγκών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, δηλαδή τόσο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στα σχολεία ειδικής αγωγής. Πρόκειται για θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια καθώς και για ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία ειδικής αγωγής. Σημαντικό μέρος των ωρομισθίων θα απορροφηθεί και στα επαγγελματικά λύκεια, μετά και την αποχώρηση μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω διαθεσιμότητας.

Η κάλυψη ορισμένων ειδικοτήτων κρίνεται αναγκαία για την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών όσων μαθητών είχαν ξεκινήσει να φοιτούν στα λύκεια αυτά. Η κάλυψη των προσλήψεων των ωρομισθίων γίνεται μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Στελέχη του Δημοσίου δεν απέκλειαν στο πλαίσιο αυτό ο τελικός αριθμός να περιοριστεί σε μικρό βαθμό, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως οι προσλήψεις ωρομισθίων θα είναι πάνω από 10.000.

Στην τελική ευθεία μπαίνει και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής υπουργικής απόφασης για την πρόσληψη 1.364 καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι θα προσληφθούν σε διάφορους δήμους της χώρας και σε εποπτευόμενα από αυτούς νομικά πρόσωπα για τις ανάγκες των προγραμμάτων Αθληση για όλους.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης, οι δήμοι θα εκδώσουν μεμονωμένες προκηρύξεις για τις θέσεις που τους αναλογούν. Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με διάρκεια που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες και προβλέπεται η καταβολή ωριαίας αποζημίωσης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ημεδαπής ή ισότιμο αλλοδαπής σχολής ΤΕΦΑΑ και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 22 του υπαλληλικού κώδικα (καταδίκη, υπο δικία, δικαστική αντίληψη, δικαστική απαγόρευση).

Μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Άθληση για όλους είναι αεροβική γυμναστική, αθλητικές δραστηριότητες κλειστού χώρου, αντισφαίριση, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, ενόργανη γυμναστική, καλαθοσφαίριση, κλασικός αθλητισμός, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, κωπηλασία, μαζικός αθλητισμός, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική, υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, χειροσφαίριση, τάε κβον ντο κ.ά. 
(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: