ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

O Λαφαζάνης αντιδρά για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου


Ξαφνική εμπλοκή παρουσιάστηκε στην κατάρτιση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονες διαφωνίες από την Αριστερή Πλατφόρμα στους μη κομματικούς υποψηφίους.

Αποτέλεσμα των διαφωνιών είναι το ότι, όπως όλα δείχνουν δεν θα ανακοινωθεί σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου αλλά το μισό! Δηλαδή σήμερα θα ανακοινωθούν οι ''εύκολες'' υποψηφιότητες, αυτών που προέρχονται από το κόμμα, και οι υπόλοιπες πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η ρίζα του προβλήματος είναι πως η Αριστερή Πλατφόρμα αντιδρά στην υποψηφιότητα των:
- Κρίτωνα Αρσένη, λόγω της σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου που τον είχε οδηγήσει στην ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ, ασχέτως εαν πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί
- Ακαδημαϊκών εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γνωστών οικονομολόγων όπως ο Γ. Βαρουφάκης και ο Κώστας Λαπαβίτσας

Τροπολογία για έξοδο από το ευρώ από τον Λαφαζάνη
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η κίνηση από τον κ. Π. Λαφαζάνη που επέλεξε τη στιγμή, εν μέσω δηλαδή διαφωνιών για το ευρωψηφοδέλτιο, να κατεβάσει τροπολογία στην οποία αναφέρεται η πάγια θέση της Αριστερής Πλατφόρμας πως είναι αναγκαίο το κόμμα να εκπονήσει και να επεξεργαστεί, για κάθε περίπτωση, ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη.

Όπως υποστηρίζουν, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά μία καταστροφική επιλογή.

Πολλοί ερμηνεύουν την κίνηση αυτή πως εντάσσεται στο πλαίνιο διατράνωσης της παρουσίας της Αριστερής Πλατφόρμας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα, και της ηγετικής του ομάδας πως η θέση του κόμματος είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ
.
Πρόταση Τσίπρα στον Λαζόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απηύθυνε πρόσκληση προς τον ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο προκειμένου να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Στελέχη του κόμματος αναφέρουν πως ο ηθοποιός δεν έχει αρνηθεί την πρόταση, αλλά ζήτησε χρόνο πριν απαντήσει, το οποίο θα γίνει στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: