ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

"Προσεκτική" η ανακοίνωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με καμία αναφορά στο ΠΔ152/2013 για την αξιολόγηση!


 
από paideianet.gr
Επιβεβαιώνεται, με τις σημερινές εξελίξεις ακόμη περισσότερο, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σέβεται τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Προκειμένου να υλοποιήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας, μετέρχεται αυταρχικές μεθόδους για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα της πολιτικής της.
Ο Υπουργός Παιδείας σε μια ακόμη ένδειξη του αυταρχισμού του προχώρησε σε μια νέα μορφή επιστράτευσης, με το γνωστό “εντέλλεστε” προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για να υλοποιήσει την αυτοαξιολόγηση, την πρώτη φάση στο σχέδιο της κυβέρνησης για αξιολόγηση – απολύσεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από συλλογικές διαδικασίες, στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, των μόνων αρμοδίων οργάνων, έδωσε την απάντηση της, και επειδή δεν συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις, ο Υπουργός αποφάσισε να καταργήσει τους συλλόγους των διδασκόντων και να επιστρατεύσει τους διευθυντές και εν τέλει όλους τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τη τελευταία εγκύκλιο το Υπουργείο υποχρεώνει παράνομα τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν οι ίδιοι στη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (Α.Ε.Ε.). Την ίδια στιγμή που οι δαπάνες για την δημόσια εκπαίδευση συρρικνώνονται δραματικά, υπονομεύονται και ακυρώνονται σημαντικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καταργούνται και συγχωνεύονται σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικοί απολύονται, το υπουργείο δαπανά κάτι λιγότερο από 9 εκατ ευρώ για τα σεμινάρια προετοιμασίας της δήθεν αυτοαξιόλγησης.
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές εκφοβισμού των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα δημόσιο σχολείο με δημοκρατική λειτουργία και διεκδικούν ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους αγώνες για ανατροπή αυτών των πολιτικών που διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εγκαταλείψει οριστικά αυτού του είδους τις αυταρχικές μεθοδεύσεις. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα ακυρώσει το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και με τη βοήθεια και τη ενεργητική συμπαράστασή της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας θα σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσει τις ριζικές αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευσή μας.
Αθήνα, 2 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: