ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Από αύριο, Δευτέρα 7 του Απρίλη, απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις από όλους μας. Στην ίδια όχθη και χέρι-χέρι προχωρούμε.

Παραμένουμε ενωμένοι και εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας μας, ειδάλλως...
Σύμφωνα με οδηγίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και βασισμένες σε γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου, από αύριο Δευτέρα 7 Απριλίου, όσοι Διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι σχολικών μονάδων (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) συνέταξαν την απόφασή τους για συγκρότηση ομάδων εργασίας στα πλαίσια της ΑΕΕ, θα πρέπει να επιδώσουν αντίγραφο της πράξης ανάθεσης σ' όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.
Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συντάξουν έγγραφο συνολικά ή ο καθένας χωριστά, το οποίο θα καταθέσουν στον Διευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η του σχολείου, που θα αναφέρει:
 «Κυρία/ε Διευθυντή/ντρια , Προϊσταμένη/ε, έλαβα αντίγραφο της υπ’ αριθμόν ……….. απόφασης σας με την οποία με ορίζεται μέλος ομάδας εργασίας της Α.Ε.Ε., παρά το γεγονός, ότι η παραπάνω αρμοδιότητα ανήκει  αποκλειστικά στον σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει επί του θέματος. Με το παρόν έγγραφο  σας δηλώνω, ότι παρά το γεγονός, ότι θεωρώ την εντολή σας παράνομη, ελλείψει αρμοδιότητας, (Σύμφωνα με την από 28-3-2014  γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε.) θα εκτελέσω αυτήν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου»
Το παραπάνω έγγραφο, οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να το συντάξουν σε δύο αντίτυπα, ώστε στο ένα από αυτά να προστεθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου του σχολείου.
Η άσκηση του δικαιώματος της αναφοράς σε περίπτωση που ο υπάλληλος θεωρεί ότι η εντολή που έχει λάβει είναι παράνομη, αποτελεί δικαίωμα και παράλληλα υποχρέωση του υπαλλήλου (σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα) και έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στη Διεύθυνση Α/θμιας, οι Διευθυντές/ντριες και οι προϊστάμενοι/ες αποστέλλουν έγγραφο με ημερομηνία 7-4-2014, που θα αναφέρει: "σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 44375/Γ1/24-3-2014 εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας ως Διευθυντής/ντρια υποχρεώθηκα να συγκροτήσω ομάδες εργασίας ή να αναθέσω στην ολομέλεια (για τα ολιγοθέσια και τα νηπιαγωγεία) στα πλαίσια της ΑΕΕ." 
Σύμφωνα με την τελευταία παράγραφο της εγκυκλίου του υπουργείου δεν προκύπτει η ανάγκη αποστολής αντιγράφων πρακτικών.
 Φωτοαντίγραφα των πρακτικών και των αναθέσεων θα σταλούν, εφόσον ζητηθούν, στη ΔΟΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ένδικα μέσα. Η ομοσπονδία μας, έχει ήδη δώσει εντολή στη Νομική της Σύμβουλο για κατάθεση αίτησης ακύρωσης της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και θα προχωρήσει σε επιλεγμένες νομικού χαρακτήρα κινήσεις.

 Συνάδελφοι,
Εξυπακούεται ότι, για να υλοποιηθούν στην πράξη όλες οι παραπάνω ενέργειες, θα πρέπει αφενός να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Διευθυντή/ντριας ή Προϊσταμένου/ης με το διδακτικό προσωπικό και αφετέρου τα μέλη των συλλόγων διδασκόντων (μηδενός εξαιρουμένου), να είναι σε πλήρη εναρμόνιση και ταύτιση με τις αποφάσεις - κατευθύνσεις της ομοσπονδίας μας, ειδάλλως, υπάρχει κίνδυνος όλη η διαδικασία να «τιναχτεί» στον αέρα και οι σύλλογοι διδασκόντων να μην μπορούν να συνεννοηθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα μας αλλά και για όλους μας συνολικά.
Εύχομαι καλή εβδομάδα
Πάντα στη διάθεσή σας

1 σχόλιο:

DT είπε...

"...θα εκτελέσω αυτήν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου".

Κοινώς... τζάμπα μάγκες!