ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

16.000 οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών ΠΕ


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζεται σε περίπου 16.000.
Από αυτές 5.300 αιτήσεις αφορούν μεταθέσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ στην ειδική αγωγή κι στα διαπολιτισμικά σχολεία και οι 11.000 περίπου αφορούν αιτήσεις εντός ΠΥΣΠΕ.
Η ολοκλήρωση μεταθέσεων πιθανό να γίνει αρχές Μαΐου.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι όλες οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αμοιβαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις, προσλήψεις κτλ).
Θυμίζω πως πέρυσι από τις 4.056 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 356, ποσοστό 8,78% που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 ετών.
Το μικρό αυτό ποσοστό μεταθέσεων ήταν προϊόν του αυθαίρετου υπολογισμού των οργανικών θέσεων. Ενδεικτικά αναφέρω πως από τα 2.758 οργανικά κενά δασκάλων που υπήρχαν, το σύστημα είχε τρέξει με τα 980. Τα αποτελέσματα αυτής της αυθαίρετης και παράτυπης διαδικασίας ήταν σε 14 περιοχές να μην πραγματοποιηθεί ούτε μία μετάθεση, σε 56 περιοχές να μη μετατεθεί ούτε ένας γυμναστής, σε 50 περιοχές ούτε ένας αγγλικής γλώσσας, σε 32 να μη μετατεθεί ούτε ένας δάσκαλος κτλ.
Ελπίζω φέτος οι μεταθέσεις να πραγματοποιηθούν με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους, να βρεθούν κοντά στον τόπο συμφερόντων τους.
Οι μεταθέσεις για άλλη μια χρονιά θα γίνουν με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αν και όλοι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα ουσιαστικών αλλαγών, ώστε να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο αποδεκτό σύστημα μεταθέσεων.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: