ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Καλό μας παράδεισο, ραγιάδες...

κ. πρωθυπουργέ, σοκάρει η ομολογία σας ότι η κρίση θα συνεχιστεί και μετά το 2019!

Η φιλοδοξία του πρωθυπουργού είναι να μειώνει μισθούς και συντάξεις, να αυξάνει τους φόρους, να καθιστά ανέργους και να μοιράζει σχολικά γεύματα!
Μετά το 2019 τα γεύματα θα επεκταθούν σε γονείς και παππούδες των μαθητών. 
 Καλό μας παράδεισο, ραγιάδες...

O πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο της ένωσης κεντρώων στην ώρα του πρωθυπουργού, είπε: 
«Θεωρείτε ότι τα σχολικά γεύματα είναι κάτι ανούσιο. Εντάξει. Θα σας πω ότι δεν είναι ανούσιο δυστυχώς. Διότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου τα χρόνια της κρίσης, τα πέντε καταστροφικά χρόνια, η φτώχεια πολλαπλασιάστηκε στη χώρα μας και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δυστυχώς, όπου πηγαίνουν παιδιά στα σχολεία, ακόμα και στις μέρες μας, χωρίς στα σπίτια τους να έχουν τη δυνατότητα να τους δώσουν ένα πλήρες πρωινό.
Έχουμε εφαρμόσει πιλοτικά, για πολλές χιλιάδες μαθητές, σχολικά γεύματα, τα οποία δεν είναι κολατσιό, είναι κανονικό γεύμα. Κι αυτό είναι μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση στα χρόνια της κρίσης, δυστυχώς. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που αυτά να είναι περιττά.
Όπου έχει εφαρμοστεί, έχουμε αποδεδειγμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ενδείξεις ότι έχει ανέβει η μαθησιακή ικανότητα και η απόδοση των μαθητών – γιατί τα εφαρμόζουμε ιδίως στις περιοχές εκείνες όπου αντιλαμβάνεστε ότι κατοικούν πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, στις λαϊκές περιοχές – είναι πολλαπλάσια και βεβαίως η συνεισφορά, αν θέλετε, στον οικογενειακό προϋπολογισμό, σημαντική.
Η απόφαση, λοιπόν, να επεκτείνουμε αυτά τα προγράμματα και όχι μονάχα από το 2019 και μετά, που θα εφαρμοστούν μέτρα και αντίμετρα, όπως συνηθίζεται να λέγεται και να φτάσουμε στους τριακόσιες χιλιάδες μαθητές δημοτικού, δηλαδή στον μισό μαθησιακό πληθυσμό, δεν είναι μία αμελητέα παρέμβαση, κατά την άποψή μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: