ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Θα ζήσουμε μέρες του 2015

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η κατανόηση που έδειξε η κυρία Φωτίου απέναντι σε όσους καταπάτησαν την οικογενειακή εστία του Αρη Πορτοσάλτε δεν με εξέπληξε. Η εύθυμη κυρία δήλωσε ανερυθρίαστα πως ναι μεν, αλλά «κι αυτός προκαλεί». Για τη θεολογία της πρωτόγονης Αριστεράς η αντίθετη γνώμη είναι ό,τι η κοντή φούστα και το προχωρημένο ντεκολτέ για τον βιαστή ή τον Tαλιμπάν. Δεν με εξέπληξε όμως, διότι, με τη χαμηλή δημοκρατική νοημοσύνη της, έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσουν όλοι αυτοί στους επόμενους μήνες. Και πολύ φοβούμαι και στους μεθεπόμενους, όταν με το καλό βρεθούν στη θέση της αντιπολίτευσης, όχι απαραιτήτως της αξιωματικής. Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση της υπ. Προστασίας του Πολίτη που κατάλαβε ότι έχει αναλάβει ένα υπουργείο το οποίο είναι υπεύθυνο για την επιβολή της δημόσιας τάξης, πλην όμως αποστρέφεται την καταστολή. Είναι υπέρ του διαφωτισμού των χουλιγκάνων που κακοποιούν και τρομοκρατούν τον δημόσιο βίο μας. Κι αν ο Πορτοσάλτε προκαλεί, τότε τι έχει να πει η εύθυμη κυρία για τον Φλαμπουράρη τον οποίον προστατεύουν καμιά εβδομηνταριά αστυνομικοί; Θέλουν διαπαιδαγώγηση τα παιδιά. Πρέπει να μάθουν να διαλέγουν τους στόχους τους. Ειδικά τώρα που η κ. Γεροβασίλη τους διαβεβαίωσε ότι μπορούν να αλωνίζουν χωρίς αναστολές και καταστολές. Θα πάμε στις εκλογές με τις μιλίτσιες των φασιστοειδών της Αριστεράς να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν. Προπονούνται και για την επόμενη περίοδο.

Οσοι ανησυχήσατε όταν διαβάσατε ότι ο ΣΥριζα αποκλίνει προς τη σοσιαλδημοκρατία, όσοι ονειρευτήκατε το Βόρειον Σέλας και φοβηθήκατε ότι η ψυχή του Ελληνος θα πλήξει όπως του Σουηδού, όσοι γεμίσατε τις κάβες σας με βότκες για να βγάλετε τον μακρύ χειμώνα της κανονικότητας που μας περιμένει, μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να πλήξουμε. Μας περιμένουν ημέρες του πρώτου εξαμήνου του 2015, δυστυχώς ή ευτυχώς χωρίς τον φαντασμένο φανφαρόνο της Οικονομίας. Εχοντας χάσει όλες τις μάχες που έδωσαν έως τώρα, κλεισμένοι στο μόνο οχυρό που τους απέμεινε, σε μια κυβέρνηση χωρίς κρατικό μηχανισμό, χωρίς διοίκηση και χωρίς λαό, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο που δεν τους ανέχεται πια. Θα απειλήσουν, θα τρομοκρατήσουν, θα συγκρουσθούν ακόμη και με την Ευρώπη. Η περικοπή συντάξεων που την υπέγραψαν ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο εξουσίας, τώρα που είναι στην εντατική, τους δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιοποιήσουν την κουτοπονηριά τους. Δεν θα τη δεχθούν για να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και να δυσκολέψουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της επόμενης κυβέρνησης.

Η Ελλάδα τους ενδιέφερε μόνον όσο μπορούσαν να την παίζουν στα δάχτυλα – κι αυτή είναι η πραγματική σχέση Τσίπρα και Ανδ. Παπανδρέου. Τώρα που τη χάνουν, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την απαξιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: