ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Μητσοτάκης:Η παιδεία θα απαλλαγεί από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και θα μπει σε νέα τροχιά

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά δεν είναι πανεπιστήμια...
κ. πρόεδρε, μην ξεχνάς πως τα σχολειά μας χρειάζονται "νέο αίμα". Είναι αδιανόητο να διδάσκουν παππούδες και γιαγιάδες! Ο νόμος Κατρούγκαλου μετατρέπει τα σχολειά μας σε γηροκομεία!
Καλή σχολική χρονιά! Καλά μυαλά...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος, ετών 57 και κάτι...


Για κατάργηση του λεγόμενου «υπο-κατώτατου» μισθού δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Summer School της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο, ενώ ανέφερε πως θα επανέλθει το κατώτατο όριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε επίσης για μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.
«Καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής. Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Μπορώ να δεσμευτώ, λοιπόν, για πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.
Η παιδεία θα μπει σε νέα τροχιά. Με σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία. Επαναφορά κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού. Και δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ θα ιδρύσει τουλάχιστον ένα δημόσιο πρότυπο πειραματικό σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας - μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων - σε μία αναγεννημένη Ελλάδα». 
Ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά του κ. Τσίπρα για το μοτίβο της άκρατης παροχολογίας που επιχειρεί να στήσει, τον κατηγόρησε για τη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό και τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ, ενώ ήταν οξύς όσον αφορά στα παιδιά που θα μείνουν εφέτος εκτός παιδικών σταθμών. "Είναι πραγματικά απίστευτο και εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσει έξω από τους παιδικούς σταθμούς της χώρας περισσότερα από 35.000 παιδιά. Δεσμεύομαι και σήμερα. Με κυβέρνηση της ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Τελεία και παύλα", είπε και επεσήμανε ότι:
  • Από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το δικαίωμα ψήφου στους εκτός συνόρων Έλληνες.
  • Η Παιδεία θα απαλλαγεί από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και θα μπει σε νέα τροχιά, με άμεση επέκταση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονα μαθήματα στα σχολεία και σύνδεση των ΑΕΙ με την οικονομία.
  • Επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με αξιολόγηση παντού και για όλους.
  • Δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα, φοιτητική κινητικότητα μεταξύ σχολών και ειδικό βάρος στην έρευνα.
"Δεν κρύψαμε ποτέ πως συμφωνούμε με τη λειτουργία της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης… Δεν κρύψαμε, όμως, ούτε την προτεραιότητα που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση. Να το περιγράψω αλλιώς: Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν "χολέρα την καριέρα". Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό βαθμό "3", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: