ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Γκαϊντούρια»

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πολάκης μας μάρανε. Μήπως σκέφτεται διαφορετικά από τον «αψύ Σφακιανό» ο άρχοντας που αφήνει το αυτοκίνητό του στη διάβαση των αναπήρων; Πώς οι δημοτικές αρχές εγκύπτουν στο πρόβλημα του τυφλού ο οποίος ακολουθεί το ειδικό αυλακωμένο πεζοδρόμιο για να πέσει σε λάκκο ή τροχοφόρο; Από τότε που φτιάχτηκαν τα ειδικά πεζοδρόμια, ελάχιστοι τυφλοί κυκλοφορούν πλέον. Τα δημόσια κτίρια, όπως και τα καταστήματα, είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν τις ειδικές ράμπες πρόσβασης, όμως πέστε μου πόσες αναπηρικές πολυθρόνες έχετε δει να τις ανεβαίνουν; Η απάντηση είναι απλή: δεν έχουν τρόπο να φτάσουν ώς εκεί. Στην πόλη που αντιμετωπίζει τον πεζό ως περιττό βάρος ο πεζός με κινητικά προβλήματα, ο ανάπηρος, είναι «άχθος αρούρης». Προηγούνται τα τραπεζοκαθίσματα στα ελάχιστα πεζοδρόμια και τα δίκυκλα των υπερήφανων ιππέων. Για προσπάθησε να περάσεις τη διάβαση κουτσαίνοντας επειδή σε χτύπησε η μέση σου. Ποια διάβαση, θα μου πείτε; Την εικαζόμενη διάβαση με τη σβησμένη διαγράμμιση. Και η μαρτυρική Ελληνίδα μάνα με το καροτσάκι; Αν τα Εξάρχεια είναι άβατο για την αστυνομία, ολόκληρη η πόλη είναι άβατο για τους αναπήρους. Με τη μεγαλειώδη υποκρισία μας τους βαφτίσαμε ΑμεΑ για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Ανομία είπατε; Οση ανομία τραβάει η όρεξή σας. Κι αυτήν την ανομία εκφράζουν πολιτικά ο Πολάκης και η κυβέρνησή του. Οπως ο οδηγός θυμώνει όταν του επιβάλλεται πρόστιμο, έτσι και ο Πολάκης θυμώνει όταν κάποιος του ζητήσει τον λόγο για την αγένειά του, τις απειλές που εκτοξεύει, τις συκοφαντίες, τις βωμολοχίες.

Το πρόβλημα βέβαια παραμένει ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας, που τον αποκάλεσε «αψύ Σφακιανό». Για ακολουθήστε τον δρόμο της μεταφοράς. «Σφακιανός», ήτοι «γνήσιος Κρητικός», και, ως «γνήσιος Κρητικός», γνήσιος Ελλην. Ο Πολάκης δεν είναι σαν και εμάς που απαιτούμε ευπρέπεια γιατί δεν έχουμε τα κότσια να είμαστε απρεπείς, να βρίζουμε, να φουμάρουμε όπου μας καπνίσει, να συκοφαντούμε. Με άλλα λόγια, δεν εκφράζουμε τη λαϊκή ψυχή. Διότι η μεγάλη βλάβη που επέφερε η ηγεμονία της Αριστεράς στην κοινωνική μας ζωή είναι ότι ταύτισε τη λαϊκή ψυχή με την απρέπεια και την ανομία. Τα υπόλοιπα είναι για τους συντηρητικούς. Θυμήθηκα τους πρωτοπασόκους που στο αμφιθέατρο της Παντείου φώναζαν τον Σάκη Καράγιωργα «κουλοχέρη». Διευθυντής ορχήστρας, ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Ακης. Η παράδοση είναι βαθιά ριζωμένη.

Τον Πολάκη σε λίγο θα τον έχουμε ξεχάσει. Ομως η παράδοση που υπηρέτησε με τέτοια επιμέλεια και τόση ζέση θα εξακολουθήσει να υπονομεύει την κοινωνική μας ζωή όσο μας στοιχειώνει εκείνο το «γκαϊντούρια» που είχε κάποτε απευθύνει ο φιλέλληνας Τσερτς στα μέλη της Εθνοσυνέλευσης. Κι αυτό με όλη τη συμπάθεια στο υπέροχο γαϊδουράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: