ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Εγκριτική απόφαση για διορισμούς με εκλογική στόχευση


Αρ. Πρωτ. 1452  Αθήνα 7/6/2019 

Προς 
τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

Θέμα: Εγκριτική απόφαση για διορισμούς με εκλογική στόχευση 

Έναν, μόλις, μήνα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών. 
Ο Υπουργός Παιδείας έσπευσε, μάλιστα, να τονίσει ότι «διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία. 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει επανειλημμένα ότι απαιτεί τον άμεσο διορισμό όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου. Μ’ αυτό το αίτημα έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα διορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση και με αυτή την επιδίωξη (καθώς και της εξίσωσης δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών) κατέθεσε και υποστήριξε την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Η εγκριτική απόφαση θα μπορούσε να μην εκληφθεί ως προεκλογικού χαρακτήρα αν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος πριν τις εκλογές ώστε να γίνει και η προκήρυξη, αφού από μόνη της δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν διορισμοί. Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι ακόμα και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν κατανεμηθεί ανά κατηγορία και η όλη διαδικασία κινείται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί το ζήτημα της πραγματοποίησης των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών. Ιδιαίτερα μπροστά τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση αναλύοντας τον σχεδιασμό τους με λεπτομέρεια κι όχι με μισόλογα, υπεκφυγές και υποσχέσεις. Τη θέση τους αυτή θα απαιτήσουμε να μας παρουσιάσουν στη σειρά συναντήσεων που θα ζητήσουμε να έχουμε τα αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: