ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Ευελιξία στην εφαρμογή της...

Αναμένουμε επί του θέματος, κάποια τοποθέτηση-ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας...

Σήμερα Παρασκευή, 24 του Απρίλη, οι Διευθυντές/Διευθύντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολείων, λάβαμε -πρώτη φορά (!)- από τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, γραπτές οδηγίες για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 
Αγνοεί ότι εδώ και ένα μήνα εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διαδικασία από τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας και ότι έχουμε λάβει οδηγίες μέσα από ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις, από την καθ΄ ύλην αρμόδια συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, Έλενα Ζυγούρη; Η οποία παρεμπιπτόντως ήταν και είναι παρούσα στα εύκολα και στα δύσκολα και πάντα κοντά στον Δάσκαλο/στη Δασκάλα, καθοδηγώντας και στηρίζοντάς τους/τες παντοιοτρόπως. Επιπροσθέτως, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και κάποιες ενημερωτικές-επιμορφωτικές τηλε-εκπαιδεύσεις από τους συναδέλφους πληροφορικής, Θεόδωρο Θεμελή και Μαρία Καλτσιάδου.
Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνοντας υπ' όψιν τους τις κατά τόπους ιδιαίτερες συνθήκες, με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση στη γνώση του συνόλου των μαθητών/μαθητριών, χωρίς καμία έκπτωση, επέλεξαν σε επίπεδο σχολικής μονάδας τον προσφορότερο τρόπο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών και την επικοινωνία μαζί τους.
Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, μας αναφέρει πως οι προτάσεις που καταθέτει στο συγκεκριμένο έγγραφο, είναι προϊόν της επικοινωνίας που είχε τόσο με το υπουργείο παιδείας όσο και με την Περιφερειακή Διεύθυνση, αλλά δεν μας κοινοποιεί τα σχετικά έγγραφα!

Συνάδελφοι, σας καταθέτω το σχετικό με το θέμα απόσπασμα από τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας, που μέχρι σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας: 
"...Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές των σχολείων διαμορφώνουν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Η διαδικασία υλοποιείται από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά..."
Όσον αφορά την προτροπή του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς για τηλεδιασκέψεις των συλλόγων διδασκόντων άπαξ εβδομαδιαίως (!), αφ' ενός δεν προβλέπονται και αφ' ετέρου και κυρίως, λόγω της περισσής ανησυχίας των εκπαιδευτικών για τη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε και του ατέρμονου ενδιαφέροντος και της αγάπης για τα παιδιά, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μέχρι σήμερα, με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολικών μονάδων!
Τέλος, αν κάποιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν λάβει νέες οδηγίες, οφείλουν να μας τις κοινοποιήσουν, ειδάλλως ισχύουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου, που έχουμε πρωτοκολλήσει και εφαρμόσει και τίποτε άλλο ευφάνταστο!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: