ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Χορήγηση laptop και tablet: Λόγω υπερβολικής ζήτησης τα παίρνει πίσω το υπουργείο!


Τέτοιου είδους πρακτικές, δυστυχώς, εκθέτουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό...
Τα είπαμε και τα γράψαμε. Η όλη διαδικασία ήταν τσαπατσούλικη και αναμενόμενη η ανάκληση των δύο προηγούμενων εγκυκλίων, οι οποίες αναφερόταν ξεκάθαρα στην παροχή laptop ή tablet για εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες.
Χθες για το ίδιο θέμα η Διεύθυνση Α/θμιας Καστοριάς εντός δύο ωρών και 22 λεπτών, απέστειλε στα σχολειά μας πέντε e-mails! Σήμερα ο "βομβαρδισμός" συνεχίστηκε με ακόμη δύο e-mails!! Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες (ελπίζουμε) οδηγίες οι Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολικών μονάδων δεν έχουν πλέον, καμία υποχρέωση να αποστείλουν στοιχεία, αφού τα πάντα είναι διαθέσιμα   στο πληροφοριακό σύστημα myschool.
Ως σχολείο δεν προβήκαμε σε καμία αλλαγή που μας ζητήθηκε σήμερα, εμμένοντας στην αρχική μας χθεσινή πρόταση, η οποία στηρίχθηκε στις πραγματικές ανάγκες μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών.
Μετά απ' όλα αυτά, συνεχίζω να είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος 


               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.
Σχετ.: Φ.478.6/74/43904/Α2/7.4.2020

1. Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. πρωτ. σχετικού εγγράφου Φ.478.6/74/43904/Α2/7.4.2020, σας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
2. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).  Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης. Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.
3. Παρακαλείσθε δε να αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία αρμοδίως έως την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, στις 24:00. 

Η Γενική Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής 
Αναστασία Γκίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: