ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΟΧΙ, στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ...
Ο Ν.1566/1985, ψηφίσθηκε εν μία νυκτί στα θερινά τμήματα της Βουλής και 35 χρόνια μετά, το εν λόγω νομοσχέδιο θα ψηφισθεί με άδεια έδρανα λόγω της πανδημίας!
Σκότος και ιοί... η παιδεία μας!

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας επιμένει στην κατάθεση το νοµοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για τις τρεις βαθμίδες και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί τους προηγούμενους μήνες και όχι τώρα εν μέσω ιού, πανικού και εγκλεισμού...
Θέλω να πιστεύω, πως τελικά θα πρυτανεύσει η φρόνηση και δεν θα κατατεθεί το εν λόγω σχέδιο νόμου ή τουλάχιστον θα αποσυρθούν διατάξεις, οι οποίες αν παραμείνουν, θα "δυναμιτίσουν" τις σχέσεις υπουργείου και εκπαιδευτικών σε μία εξαιρετικά δύσκολη, πρωτόγνωρη και πρωτοφανή περίοδο, που αν μη τι άλλο η κοινωνία επιβάλλεται να είναι συμπαγής, ενωμένη και ανθρώπινη.
Κυρία υπουργέ, η έλλειψη νηφαλιότητας ένθεν και ένθεν λόγω των συνθηκών δεν εγγυάται το επιθυμητό αποτέλεσμα και είναι απολύτως βέβαιο, πως θα διαταραχθούν χωρίς λόγο οι σχέσεις πολιτείας-πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί η εκπαιδευτική κοινότητα εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που όλοι οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με πενιχρά μέσα και καμία κατάρτιση για την καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές/τις μαθήτριές τους!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Πάντα ανήσυχος και προβληματισμένος...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία,
στη Βουλή για ψήφιση

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισαν να φέρουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και «διαρροές» κυβερνητικών στελεχών, εν μέσω πανδημίας, για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Πρωτοβάθμια έως την Τριτοβάθμια.

Παρά την αντίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος, στο σύνολό του, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει, εν μέσω πανδημίας και σε κενό θεσμικού διαλόγου, να φέρει προς ψήφιση αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Τώρα, προφανώς, έκρινε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να το ψηφίσει, χωρίς αντιδράσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Υπουργείο Παιδείας έχει χρέος να σεβαστεί τους θεσμοθετημένους, εδώ και πολλές δεκαετίες, κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, με αρνητικό πρόσημο, που καταδεικνύουν περιφρόνηση προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την κοινωνία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση της Ν.Δ.:
  1. Να μην καταθέσουν, τώρα, στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  2. Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου και να διασφαλίσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην «εκπαιδευτική διαδικασία» όλων των μαθητών και ιδιαίτερα των μαθητών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: