ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τη Νάνα Μούσχουρη

Το σχολείο δεν είναι μόνο για να μαθαίνουν τα παιδιά τα ουσιαστικά, τα ρήματα, την προπαίδεια και τη μάχη των Θερμοπυλών... 
Συνεχίζουμε εσώκλειστοι... Καλή διασκέδαση!


Τώρα με την πανδημία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να "βομβαρδίζουμε" τους μαθητές/μαθήτριές μας με επαναληπτικές εργασίες, ας τους παροτρύνουμε (κάποιοι/ες ίσως το κάνουν) να ακούσουν και κάποιο τραγούδι. 
Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς δημιουργούς (συνθέτες-ποιητές/στιχουργούς και ερμηνευτές). Τέτοιου είδους υλικό, ίσως να μην συνδέεται με τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων του ωρολόγιου προγράμματος, όμως προσεγγίζουμε τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο και τα δίνουμε την ευκαιρία, τώρα που είναι έγκλειστα, να γνωρίσουν το καλό ελληνικό τραγούδι, αφού στη συνέχεια θα ζητήσουμε ανατροφοδότηση για όσα είδαν, άκουσαν και διάβασαν. Εκτός, βέβαια, των πολιτιστικών θεμάτων μπορούμε συμπληρωματικά να τους στείλουμε και θέματα περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας.
Σήμερα, λοιπόν, το πρόγραμμά μας ξεκινά με Νάνα Μούσχουρη, που είναι σχεδόν βέβαιο, οι μαθητές/μαθήτριές μας να μην έχουν ακούσει καν το όνομά της.


Σπίτι μου, σπιτάκι μου...πιο επίκαιρο δεν γίνεται!


Ένα μύθο θα σας πω....


Το σύννεφο έφερε βροχή...

Πέφτει Βροχή....


...Μια Κυριακή στη Φλώρινα 
δυο μάτια Φθινοπωρινά 
πριν τα γλυκάνει ο ουρανός
 γίναν καπνός 
Μια Κυριακή στην Καστοριά 
στης λίμνης την ανηφοριά 
πήγα να δέσω το κουπί 
κι είχε κοπεί...

Σήκω χόρεψε συρτάκι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: