ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Θέσεις Διευθυντών από συνταξιοδοτήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων...

ΕΜΠΛΟΚΗ!
Με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, το πρόβλημα υφίσταται και στις περιπτώσεις των συγχωνευμένων σχολείων. Με ποιο καθεστώς θα πραγματοποιηθεί η επιλογή μεταξύ δύο συναδέλφων διευθυντών για μία θέση, εφόσον ο πίνακας έπαψε να ισχύει; Ακόμη εντονότερο εμφανίζεται το πρόβλημα στους υποβιβασμούς πολυθέσιων σχολείων σε ολιγοθέσια. 
Οι περί ων ο λόγος Διευθυντές (το αρσενικό γένος χάριν συντομίας), με υπαιτιότητα της υπηρεσίας, παύθηκαν! Παράλληλα, όμως, με την παύση τους, υπάρχουν κενές θέσεις Διευθυντών λόγω συνταξιοδοτήσεων, τις οποίες κατά το αυτονόητο και ηθικό, πρέπει να καταλάβουν οι παυμένοι Διευθυντές... 
Η ΔΟΕ οφείλει να θέσει τα θέματα αυτά στο υπουργείο μας και να "λυθεί" επιτέλους ο γρίφος της εφαρμογή του καθεστώτος αντικατάστασης/τοποθέτησης Διευθυντών στις παραπάνω περιπτώσεις.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ περιόδου 2009-2014


Στις 5/8/2021 το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο (*1) στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισημαίνοντας δύο μεταβατικές διατάξεις που περιέχονται στο μεγάλο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου.

Η δεύτερη από αυτές αφορά στις κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών σχολείων που προέκυψαν λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπεται η επιλογή νέων Διευθυντών σχολείων από τα παλιά Συμβούλια Επιλογής για τις κενές αυτές μόνο θέσεις, η θητεία των οποίων θα λήξει όταν γίνει συνολική επιλογή νέων στελεχών κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

«Για την εφαρμογή των ανωτέρω απαιτείται η έκδοση της απαραίτητης κανονιστικής Υπουργικής Απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί», αναφέρει η παραπάνω εγκύκλιος. Αμέσως μετά επισημαίνεται ότι «Μέχρι την έκδοσή της οι θέσεις καλύπτονται με αναπλήρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του κεφ. Ε΄ του ν. 1566/1985 (Α΄ 167)».

Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η αναμενόμενη κανονιστική Υ.Α. οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προχώρησαν σε ορισμό Αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων, πολλοί εκ των οποίων ανέλαβαν χωρίς να το επιθυμούν απλώς και μόνο επειδή ήταν οι Υποδιευθυντές των σχολείων ή οι αρχαιότεροι οργανικά τοποθετηθέντες στο σχολείο τους.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πότε αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο στην έκδοση της κανονιστικής Υ.Α. για την επιλογή νέων (προσωρινών) Διευθυντών σχολείων από τα (παλιά) Συμβούλια επιλογής κατ’ εφαρμογή των προβλέψεων του άρθρου 232 του πολυνομοσχεδίου (Ν.4823/2021)(*2) και της παραπάνω εγκυκλίου (Φ.350/70/97134/Ε3/5-8-2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια: