ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέο σύστημα αποσπάσεων για τους εκπαιδευτικούς

Από το "ΕΘΝΟΣ"

Αλλαγές στο σύστημα των αποσπάσεων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αρθούν αδικίες, που εμφανίστηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Ηδη έχει συσταθεί μια επιτροπή που αποτελείται από δασκάλους, καθηγητές και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι μελετούν τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο σύστημα, ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.
Η μοριοδότηση των αποσπάσεων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά, θα συνεχιστεί αλλά πρέπει να εξαλειφθούν τυχόν αδικίες στη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων.
Η απόφαση του υπουργείου να προηγηθούν, κατά προτεραιότητα, οι αποσπάσεις από πλεονάζουσες περιοχές σε άλλες, δημιούργησε τεράστιες αδικίες, αφού είχε ως αποτέλεσμα να αποσπασθούν σε «δύσκολες» περιοχές εκπαιδευτικοί με πολύ λιγότερα μόρια από άλλους που είχαν περισσότερα, αδικία που επίσης θα αρθεί.
Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης θέματα όπως τα μόρια των χρόνων υπηρεσίας, το πώς υπολογίζεται η συνυπηρέτηση, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που είναι τρίτεκνοι, η χιλιομετρική απόσταση κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: