ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Προσωρινών τοποθετήσεων, ΤΕΛΟΣ... Και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά!

Η σχολική χρονιά ξεκινά όταν τα σχολεία έχουν όλους τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, λοιπόν, σήμερα σας εκφράζω τις ευχές μου για καλή σχολική χρονιά, με υγεία και συναδελφική αλληλεγγύη. Μία χρονιά που προβλέπεται δύσκολη και θα είμαι δίπλα σας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με συνέπεια λόγων και έργων.

Συνάδελφοι,
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προέβη και φέτος στις τοποθετήσεις, με πλήρη διαφάνεια τηρώντας τη σχετική νομοθεσία. Προσπαθήσαμε δε, στο μέτρο του νομίμως δυνατού, να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα και τις ανάγκες σας. 
Όλες οι τοποθετήσεις έγιναν με κριτήριο αφ' ενός τα μόρια του καθενός και αφ' ετέρου τις "ανάγκες" των συναδέλφων, με αυτονόητη την απονομή δικαιοσύνης. 
Συνδυάζοντας τη γνώση με την εμπειρία, κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτημάτων των συναδέλφων. 
Επί της διαδικασίας, αναλυτικά:

Α. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ 
Αφού τοποθετήθηκαν οι λειτουργικά υπεράριθμοι σε σχολικές μονάδες της προτίμησής τους, οι εναπομείναντες αιτούντες απόσπασης ήταν:
ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Από τις 23 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 18, ποσοστό 78,21%.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ:  Από τις 6 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 3, ποσοστό 50%.
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Από τις 3 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 2, ποσοστό 66,66%.
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: Από τις 3 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 2, ποσοστό 66,66%.

Β.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Αποσπάστηκαν στην Καστοριά 17 Δάσκαλοι και, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, όλοι στις δηλώσεις τους επέλεξαν σχολεία περιφερειακά για μεγαλύτερη μοριοδότηση. Τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τα μόριά τους και, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, εστάθη ανθρωπίνως αδύνατο να ικανοποιηθούν όλοι.
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: Αποσπάστηκαν στην Καστοριά 2 συνάδελφοι ΠΕ06 και τοποθετήθηκαν σε εναπομείναντα λειτουργικά κενά.
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Αποσπάστηκαν στην Καστοριά, κατά προτεραιότητα,  2 συνάδελφοι ΠΕ11 και τοποθετήθηκαν σε εναπομείναντα λειτουργικά κενά.

Γ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ  ΑΠΟ Β/ΘΜΙΑ
Οι αιτούντες τοποθέτησης συνάδελφοι ήταν:

  • Πέντε Αγγλικής Γλώσσας, 
  • Πέντε Φυσικής Αγωγής και 
  • δύο  Πληροφορικής(6 είναι σε άδεια), 
Σχεδόν όλοι και σύμφωνα με τα μόριά τους, τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων που επιθυμούσαν.

Δ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ Β/ΘΜΙΑ.

  • ένας Πληροφορικής, 
  • δύο Γερμανικής και 
  • μία Γαλλικής

τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων.

Ε. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (συνολικά είκοσι ένας)

  • Τρεις ΠΕ70, 
  • δύο ΠΕ60, 
  • έντεκα ΠΕ71 
  • μία ΠΕ(60.50), 
  • δύο ΠΕ08, 
  • ένας ΠΕ16 και 
  • μία  ΠΕ32, 
τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων.
Τις προσεχείς μέρες αναμένονται διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Διεύθυνση Β/θμιας Καστοριάς, καθώς επίσης και προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη. 
Συνάδελφοι,
Ενώ ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία των τοποθετήσεων, εν τούτοις ο «κουρνιαχτός» - δυστυχώς - παρέμεινε και αιωρείται στην ατμόσφαιρα ως «νεφέλωμα»… Και εξηγούμαι…
Φέτος, για πρώτη φορά στην εξαετή θητεία μου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, διαπίστωσα «εντεταλμένες παρασκηνιακές, νομιμόφρονες τυπικώς» ενέργειες και ζυμώσεις μεταξύ κάποιων συναδέλφων, «υποκινούμενες και μεθοδευμένες τρόπον τινά», προκειμένου να τοποθετηθούν «συγκεκριμένοι» συνάδελφοι σε «συγκεκριμένο» σχολείο, κάτι σαν… την κιβωτό του Νώε, στην οποία «διαφυλάχτηκαν» προς επιβίωση και αναπαραγωγή τα «εκλεκτά» γένη... Το παρασκήνιο αυτό, ειλικρινά, δεν μου άρεσε και δεν τιμά τη μεγάλη εκπαιδευτική οικογένειά μας. Προσδοκώ, ότι θα σταματήσει εδώ, γιατί ήδη σχολιάζεται δυσμενώς αυτή η κατάσταση από όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο.
Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι, η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων συνεργάστηκε με τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου καθώς και μεταξύ τους, ώστε να ικανοποιηθούν οι περισσότεροι στις τοποθετήσεις τους, αρνούμενοι να συμμετέχουν στις παρασκηνιακές ενέργειες που προανέφερα. Για το λόγο αυτό, ευχαριστώ όλους αυτούς που επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, ήθους και ανθρωπιάς.
 Στόχος μου αταλάντευτος και αδιαπραγμάτευτος είναι να ικανοποιούνται οι επιθυμίες και τα αιτήματα των συναδέλφων, αλλά κάποιες φορές, εκ των πραγμάτων, αυτό όχι μόνο δεν είναι εφικτό, αλλά είναι αδύνατο! Επίσης, θέλω να σας επισημάνω, ότι θεωρώ αδιανόητο να κρίνεται ο καθένας μας και να αξιολογείται ανάλογα με την ιδεολογία του και την παραταξιακή του τοποθέτηση και προτίμηση, τακτικές τού παρελθόντος που τις "πληρώσαμε" ακριβά.  Εξάλλου,  η αγωγή μου, η παιδεία μου και η πορεία μου στα κοινά δεν μου επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και τακτικές.
Τέλος, να ευχαριστήσω τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ και ιδιαιτέρως, λόγω θέσης, τον πρόεδρο και Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη για την ειλικρινή και αγαστή συνεργασία που έχουμε σε όλα σχεδόν τα υπηρεσιακά θέματα. Επίσης, να εξάρω την υπαλληλική συμπεριφορά της γραμματέας του ΠΥΣΠΕ, Αγγελικής Ματούση, που χωρίς αποζημίωση εργάζεται υπερωριακώς στις πολύωρες συνεδριάσεις μας.

 Συνάδελφοι,
Κλείνω, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά, ότι η αποστολή ΟΛΩΝ των αιρετών είναι να υπηρετούν τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν με αποφασιστικότητα, συνέπεια, μαχητικότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, ευαισθησία, μακριά από ιδιοτέλεια, πάσης φύσεως αγκυλώσεις και «παράταιρους εναγκαλισμούς». 
Και σας κοιτώ κατάματα, με βλέμμα καθαρό, γιατί τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα παραπάνω, σεβόμενος τον εαυτό μου και –κυρίως- ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!!!

Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: