ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!

Το υπουργείο θα πρέπει άμεσα να διευκρινίσει και μάλιστα γραπτώς, ποιοι εκπαιδευτικοί θα στελεχώσουν τα ολοήμερα. Μόνιμοι ή Αναπληρωτές;

Συνάδελφοι,
Στη σημερινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, δεν κατέστη δυνατόν να αποφασιστεί το ποιοι και πόσοι συνάδελφοι θα κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι.
Το είχα καταθέσει στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 28 Αυγούστου, πως το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις, όσον αφορά τις προσωρινές τοποθετήσεις συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων. Η άποψή μου αυτή προέκυψε από την εμπειρία μου, με βάση την οποία έμαθα να λειτουργώ μεθοδικά, προσεκτικά και στηριζόμενος στη σχετική νομοθεσία.
Ήτοι, ακόμη και πιεζόμενοι από το χρόνο, δεν νομιμοποιούμαστε με κανένα τρόπο να προβούμε σε λάθη, παραλείψεις, ατοπήματα και πισωγυρίσματα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συναδέλφων.
Συνάδελφοι,
Η ευθύνη για τις καθυστερήσεις και αναβολές ανήκει αποκλειστικά στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αρέσκεται να στελεχώνει τις σχολικές μονάδες, στην καλύτερη περίπτωση, λίγα 24ωρα πριν τον καθιερωμένο αγιασμό.
Μόλις, σήμερα, το υπουργείο  ζήτησε την αποτύπωση λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες, σε  αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ΠΕ60, προκειμένου να προσληφθούν με πιστώσεις ΕΣΠΑ και τακτικού προϋπολογισμού. Στο έγγραφο του υπουργείου επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70  που θα προσληφθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος/της πράξης ΕΣΠΑ «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων» δεν θα μπορούν να τοποθετούνται σε σχολεία με  Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).
Στο σχετικό έγγραφο δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να μετακινηθούν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των ολοήμερων στην πρωινή ζώνη, με σκοπό τα κενά των ολοήμερων να καλυφθούν αποκλειστικά από αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Αυτό θα διευκρινιστεί αύριο από την περιφερειακή διευθύντρια. Αν όμως ισχύσει, θα έχουμε και άλλους συναδέλφους λειτουργικά υπεράριθμους. Για όλους αυτούς τους σοβαρούς λόγους, η σημερινή συνεδρίαση διάρκειας τεσσάρων ωρών διεκόπη και οποιαδήποτε ανακοίνωση όσον αφορά τα λειτουργικά κενά και τους λειτουργικα υπεράριθμους είναι επισφαλής, πλανερή έως και παρακινδυνευμένη.
Τέλος, για μία ακόμη φορά, θα γράψω και θα βροντοφωνάξω, ότι πριν τις προσλήψεις των αναπληρωτών επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, συμπληρωματικές αποσπάσεις. Στη Διεύθυνση Καστοριάς ήρθαν τρεις λιγότεροι αποσπασμένοι και από τους δώδεκα που ήρθαν τελικά, οι τέσσερις παίρνουν άδειες ανατροφής και εγκυμοσύνης! Με απλά μαθηματικά μπορούν να αποσπαστούν τουλάχιστον, ακόμη επτά συνάδελφοι ΠΕ70, που περιμένουν εναγωνίως οι ίδιοι και οι οικογένειές τους...

Συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: