ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση από Βασίλη Παληγιάννη για τις προσλήψεις

Του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν: 
                                                                 
Από Τακτικό Προϋπολογισμό: ΠΕ70 1134 
                                                ΠΕ60  356

Για Ολοήμερα μέσω ΕΣΠΑ: ΠΕ70 421 
                                           ΠΕ60 586
Δάσκαλοι:          1555                 
Νηπιαγωγοί:        942
Γενικό Σύνολο    2497                                      

Αύριο, με βάση την ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θα προσληφθούν 1.200 ΠΕ71 και 29 ΠΕ61 μέσω ΕΣΠΑ για κάλυψη των αναγκών στην Ειδική Αγωγή. Μετά τις παραπάνω προσλήψεις τα εναπομείναντα, πραγματικά λειτουργικά κενά ξεπερνούν τις 7.000. Η κάλυψη όλων αυτών των κενών θα γίνει μετ’ εμποδίων αφού έως σήμερα εξασφαλίστηκαν μόλις 16.000 πιστώσεις. (2.000 κρατικού προϋπολογισμού, 3.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 11.000 μέσω ΕΣΠΑ). Έτσι δικαιολογείται η ανακολουθία του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου στις εξαγγελίες του που καλοκαιριάτικα μιλούσε για 24.500 κενά, αργότερα για 22.000 και πρόσφατα για 16.500. Θυμίζω πως το 2013-14 εργάστηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 11.000, περίπου, αναπληρωτές. Σίγουρα ο κ. Υπουργός ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες του για κάλυψη όλων των κενών, γνωρίζει πως το διδακτικό έτος ξεκινά με μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και είναι βέβαιο ότι αν δεν εξασφαλιστούν πρόσθετες πιστώσεις δεν θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Είναι ανάγκη άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών ώστε να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα και, εξυπακούεται, πως ταυτόχρονα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. 
Πάντα στη διάθεσή σας 
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: