ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/9/14 στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου μετά από πρόσκληση του. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την κατάργηση των ρυθμίσεων του «Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων» που οδήγησαν σε άδικες διώξεις εκπαιδευτικών και δημιούργησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις στο δημόσιο σχολείο.

Η αμφισβήτηση του «τεκμηρίου της αθωότητας» και ο γενικόλογος όρος «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε συνδυασμό και με άλλες άδικες ή επιδεχόμενες πολλών ερμηνειών διατάξεις έχουν δημιουργήσει πλήθος αδικιών και κλίμα φόβου.

Συμφωνήθηκε ότι, στις προτάσεις που βρίσκονται υπό διαμόρφωση και για τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στην ήδη υπάρχουσα νομοθεσία, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. και του νομικού επιτελείου του Υπουργού Παιδείας και αφού τις επεξεργαστεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα δοθούν πλήρως εμπεριστατωμένες στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ το επόμενο 15νθήμερο προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθούν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση επιτροπής για τα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων (π.χ. μεταθέσεις, αποσπάσεις, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων) με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: