ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΤΡΙΤΗ του πανηγυριού - ΕΘΙΜΟ Vs ΝΟΜΟΣ


Σήμερα ανοίγει και επίσημα τις πύλες της η ετήσια εμποροπανήγυρις Άργους Ορεστικού. Το Αργίτικο πανηγύρι έχει ιστορία 5 αιώνων και παρά τις αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων της περιοχής μας, αποτελεί για την πλειονότητα των κατοίκων του Νομού μας, ένα ιστορικό και κυρίως οικονομικό γεγονός. Παλαιότερα είχε και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, που αυτά πλέον δυστυχώς, έχουν χαθεί!
Εδώ και δεκαετίες, είθισται την τελευταία μέρα του πανηγυριού, τα σχολεία του Άργους Ορεστικού να μην λειτουργούν με απoφάσεις των άλλοτε Νομαρχών και από το 2010 με απόφαση του Δημάρχου. 
Αυτήν όμως την απόφαση τα τελευταία δύο χρόνια δεν την αποδέχονται οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, ερχόμενοι σε διένεξη με το Δήμαρχο Άργους Ορεστικού και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Τα τελευταία δύο χρόνια οι γονείς, πιστοί στις παραδόσεις και τα τοπικά έθιμα δεν "έστειλαν" τα παιδιά τους στα σχολεία τη συγκεκριμένη μέρα, αγνοώντας τις οδηγίες και συστάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου παιδείας.

Αξιότιμοι, κύριοι, 
  1. Δήμαρχε, Άργους Ορεστικού και 
  2. Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς,
Πιστεύω πως εφέτος δεν θα επαναληφθούν οι περυσινές και προπερσινές δημόσιες διενέξεις σας, οι οποίες δεν προσφέρουν καμία απολύτως κοινωνική υπηρεσία. Με διάλογο, συνεννόηση και με γνώμονα τη θέση και άποψη της τοπικής κοινωνίας κατά την οποία τα προηγούμενα χρόνια το έθιμο επικράτησε του νόμου, είμαι βέβαιος, ότι φέτος, θα συμφωνήσετε στην τήρηση του συγκεκριμένου εθίμου. 
 Και για να σας "φτιάξω" τη διάθεση πριν ανακοινώσετε τις θέσεις σας με διάφορα Δελτία Τύπου, σας προτείνω να ακούσετε εξαιρετική μουσική από τη θεσπέσια ορχήστρα του Andre Rieu, ευχόμενος καλά πανηγύρια! 
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Andre Rieu - Chiquitita 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: