ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μία "νύχτα μαγικιά" από 123 μαθητές/τριες!

Η εκκλησία αρωγός, συμπαραστάτης και εμψυχωτής μας...
Πάτερ Λεωνίδα, σε ευχαριστούμε,  διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσουμε να επιτελούμε με πληρότητα το παιδαγωγικό και διδακτικό έργο μας, μεταλαμπαδεύοντας στους μαθητές μας αρχές, ιδανικά, αξίες, γνώσεις και δεξιότητες.

Επίσης, πάτερ Λεωνίδα, δεχθείτε 140 ευχαριστώ, για τα παγωτά που προσφέρατε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για καλύτερη ευκρίνεια.
Οι δάσκαλοι/ες του σχολείου με το Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς, συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη, ο οποίος κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την ετήσια εκδήλωσή μας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ                              2  Ιουνίου  2016


Προς: Διευθυντή και εκπαιδευτικούς 4ου Δημ. Σχολείου Άργους Ορεστικού

Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Λεωνίδα Οικονομίδη,
θα ήθελα από βάθους ψυχής να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την παράσταση του σχολείου σας «Ποιος τη ζωή μου…».  Δε συναντά  κανείς σήμερα σχολεία με τέτοια δράση.  Όσοι έχουν ασχοληθεί με παιδιά και θέατρα και τραγούδια γνωρίζουν ότι  τέτοιες προσπάθειες απαιτούν κόπο, θυσίες, ώρες πολλές.  Σας παρακαλώ, χρειαζόμαστε ανθρώπους που κάνουν το κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα, τετριμμένα, αυτά του ψυχρού καθήκοντος αλλιώς δεν πάμε μπροστά. Σας παρακαλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο χωρίς να υπολογίζεται τις αντιξοότητες. Θα ήμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο.
συγχαρητήρια σε όλους
με εκτίμηση και Αγάπη
π. Λεωνίδας Μπάρδος

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώνουν όλους τους Έλληνες.

Οι μαθητές/τριές μας, με την ερμηνεία και τη σκηνική παρουσία τους, κατάφεραν να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και δάκρυα συγκίνησης στους θεατές!
Οι 123 μαθήτριες και μαθητές, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, καταχειροκροτήθηκαν το βράδυ της 1ης Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της κωμοπόλεώς μας, για την υπέροχη παρουσίαση της μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης του Θέμη Μουμουλίδη, "Ποιός τη Ζωή μου".
Θίασος 123 παιδιών!
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τη Ζωή και το Έργο του διάσημου συμπατριώτη μας. Στους μαθητές μας μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία  μαζί με το Μίκη Θεοδωράκη, να γνωρίσουν σπουδαίους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, τα έργα των οποίων μελοποίησε ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης. 

Ο Μίκης σε μικρή ηλικία με το βιολί του και την πολυαγαπημένη μητέρα του...
Ο πατέρας του Μίκη με μία  βαλίτσα πάντα στο χέρι...
Η Μικρασιάτισσα μητέρα του...
Ο Μίκης σε περισυλλογή... φεύγοντας από τα Χανιά για σπουδές στην Αθήνα
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, οι ιερείς π. Λεωνίδας Μπάρδος, π. Πασχάλης Μουτζίκης, π. Αντώνιος Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Διευθυντής Π.Ε. Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζνταρίδου, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Θωμαή Μιχαηλίδου, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Παναγιώτης Κόττας, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου μας Παύλος Καλύβας, δημοτικοί σύμβουλοι, συνάδελφοι άλλων σχολικών μονάδων και πολλά παιδιά γυμνασίου και λυκείου, πρώην μαθητές του σχολείου μας.
Στο πιάνο η αναπληρώτρια δασκάλα μουσικής συνάδελφος Στεφανία Στεργιοπούλου, με την εξαιρετική, ζεστή και μελωδική φωνή της, ερμήνευσε μαζί με τα παιδιά μας τα υπέροχα τραγούδια του Μίκη μας.  
Όμορφη παρουσία. Συνόδευσε τα παιδιά μας τραγουδώντας και πληκτρολογώντας...
Η υπεύθυνη του σχολικών εκδηλώσεων δασκάλα του Τ.Ε. Δέσποινα Σπυροπούλου, στο άκουσμα της Δραπετσώνας  "έριξε" τη γύρα της στη συγκεκριμένη σκηνή, εμψυχώνοντας τους μαθητές της! 
Η "Δραπετσώνα" την ξεκουράζει... και την "δυναμώνει"!
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών ο Διευθυντής του σχολείου. Με την ευκαιρία ενημέρωσε τους γονείς για το "ενιαίο ολοήμερο σχολείο", που ο υπουργός παιδείας ευαγγελίζεται, φιλοδοξώντας πως θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα...
Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου σε πλήρη απαρτία
Λίγο πριν την παράσταση όλα ήταν γιορτινά για το αίσιο τέλος μίας ακόμη γόνιμης, δημιουργικής και αποδοτικής χρονιάς 
Με τον  πρώην Διευθυντή του σχολείου μας Παύλο Καλύβα, τον οποίο κάθε χρόνο στην ετήσια εκδήλωσή μας, έχουμε κοντά μας.
Κάποια στιγμή στα σχολειά μας μόνο δασκάλες θα διδάσκουν! Οι άρρενες θα είναι είδος προς εξαφάνιση...
Αμέσως μετά την παράσταση, μαθήτρια της έκτης τάξης εκ μέρους των συμμαθητών/τριών της, ευχαρίστησε τους δασκάλους του σχολείου και ιδιαιτέρως τους υπεύθυνους της παράστασης: Δέσποινα Σπυροπούλου, Στέργιο Σταυρόπουλο, Χρυσαυγή Μιχαλά, (γυμνάστριά μας) Δημήτριο Λυγούρα και Στεφανία Στεργιοπούλου (αναπληρώτρια μουσικό μας)
Θαυμάσια εμπειρία για το δάσκαλο να ακούει το αυθόρμητο "ευχαριστώ" των μαθητών

Ως Διευθυντής του σχολείου ευχαριστώ από καρδιάς: 
  • Όλους τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειές τους, το θερμό ζήλο τους και την ευσυνειδησία τους. 
  • Τους μαθητές μας που για μία ακόμη φορά μεγαλούργησαν, συγκλονίζοντας το πολυπληθές κοινό με τις ερμηνείες και τη σκηνική παρουσία τους. 
  • Όλους τους γονείς για την αγαστή, αρμονική και κυρίως ειλικρινή συνεργασία τους. 
  • Τους συμπολίτες και συνδημότες μας, που χωρίς να έχουν κάποια σχέση με το σχολείο μας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας αποχωρώντας στο τέλος ικανοποιημένοι, εκστασιασμένοι, γεμάτοι αισιοδοξία, πως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της δημιουργίας, της υπευθυνότητας, της προσφοράς και της θυσίας.
  • Τον Αντώνιο Μπίζιο, πατέρα μαθητών μας, για τη δωρεάν κατασκευή των σκηνικών και αφισών.
  • Το ζαχαροπλαστείο Zoomserie της οικογενείας Γεωργίας Χαρισίου, για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν μετά την παράσταση παγωτά σε όλους τους μαθητές/τριες και δασκάλους του σχολείου μας. 
  • Τους συναδέλφους, Ιωάννη Καραγεωργίου και Θεοδότα Τσαγγοπούλου, που αν και υπηρετούν σε άλλα σχολεία, ανταποκρίνονται με προθυμία όσες φορές τους το ζητώ...(εξάλλου οι δυο τους έχουν υπηρετήσει στο σχολειό μας)
Άφησα τελευταίο το συντοπίτη μας από τη γειτονική Πτολεμαΐδα,  Θεμιστοκλή (Θέμη) Μουμουλίδη, ο οποίος με μεγάλη χαρά μάς παραχώρησε το σενάριο, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην παράσταση, αφού την ίδια μέρα ταξίδευε επιστρέφοντας στη χώρα μας από το εξωτερικό. 
Αγαπητέ, κ. Μουμουλίδη, το κοινό της ακριτικής περιοχής μας δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δική σας παράσταση και έτσι αποφασίσαμε να του δώσουμε εμείς την ευκαιρία, γνωρίζοντας εξαρχής τις απαιτήσεις και το βαθμό δυσκολίας του έργου σας. Μάθαμε όμως να παλεύουμε και τελικά κατά γενική ομολογία τα καταφέραμε!  
Για μία ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας, χάσατε όμως μία μοναδική παράσταση, αφού μάλλον, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Μιλάμε για ένα σχήμα δυσκίνητο 123 μαθητών/τριών και όχι απλά για μία θεατρική ομάδα 20 ατόμων. Αντιλαμβάνεστε, πως η παράσταση είναι πολύ δύσκολο να ξαναπαιχθεί. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο...
Εσείς θα τη δείτε πάντως, μιας και μας ζητήσατε την παράσταση βιντεοσκοπημένη...

Τι ειπώθηκε από το Διευθυντή του Σχολείου 
από το Δήμαρχοκαι ένα πολύ μικρό δείγμα από την παράσταση...


Διαδικτυακό συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, τον Διευθυντή, τους Δασκάλους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την εξαιρετική παράστασή τους που ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.
Ζήσαμε όμορφες στιγμές συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας που μας γέμισαν αισιοδοξία σε πείσμα των καιρών και ανέβασαν για ακόμη μια φορά τον πολιτιστικό πήχυ της πόλης.
Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: