ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τροπολογία - "Ρουκέτα", πέρασε από τη Βουλή!

Δεκτή έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, η τροπολογία του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη για την νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης του νησιού.  Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι η αναγνώριση των εθνικών εθίμων της χώρας και η εφαρμογή συγκεκριμένου νομικού πλαισίου εκτέλεσης αυτών.
Τροπολογία για τη «νομιμοποίηση» του ρουκετοπολέμου έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται κοινοτικές οδηγίες για τις επιχειρήσεις.
Πρόκειται για τροπολογία που κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης και αποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στην συζήτηση του νομοσχεδίου σε δεύτερη ανάγνωση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Η τροπολογία δίνει νομοθετική εξουσιοδότηση στους αρμόδιους υπουργούς, να νομοθετήσουν κανόνες, κανόνες ασφαλείας, να ορίσουν έναν φορέα υλοποίησης, να ορίσουν προδιαγραφές.
«Δίνει εξουσιοδότηση, να καθορίζονται κανόνες, πως οργανώνονται οι εκδηλώσεις, που αφορούν σε εθνικά και λαϊκά έθιμα», είπε ο Π. Κουρουμπλής. Ο Ν. Μηταράκης επεσήμανε ότι «το πολύ γνωστό έθιμο του ρουκετοπόλεμου της Χίου γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά δεν είχε ποτέ ένα σαφές νομικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γίνεται ψιλονόμιμα-ψιλοπαράνομα και αυτό δημιουργεί και θέματα ασφαλείας».
Η τροπολογία θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: