ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Μειωμένες ή αναπλαισιωμένες οι συντάξεις 150.000 χαμηλοσυνταξιούχων!

Η ιδεολογική μετάλλαξή τους αρχίζει να έχει εκφυλιστικές και καταστροφικές παρενέργειες...
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 και ο κ. Φλαμπουράρης μοίραζε λεφτά!
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ ο συγκεκριμένος κύριος έχει "εξαφανισθεί"!!

Εν τω μεταξύ ένας άλλος κύριος, που τον εκτιμούσα και τον σεβόμουν, ο καλλιτέχνης και Βουλευτής Σεβαστάκης, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως η σύνταξη της μητέρας μου δεν πετσοκόπηκε αλλά αναπλαισιώθηκε!!! και η μητέρα μου ηρέμησε...

κ. καθηγητά, τον άλλο μήνα και ο "φουσκωμένος" ΕΝΦΙΑ αναπλαισιωμένος θα είναι.

Καληνύχτα σας!

kathimerini.gr
Το πρώτο σοκ από τις περικοπές των συντάξεων υπέστησαν οι συνταξιούχοι, καθώς αρκετοί από αυτούς διαπιστώσαν χθες ότι δεν είναι πλέον δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Και σαν μην έφθανε αυτό, τους παρακρατήθηκε τμήμα από το ΕΚΑΣ του προηγούμενου μήνα, το οποίο πρέπει να επιστρέψουν σε δύο δόσεις. Περισσότεροι από 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι διαπίστωσαν χθες το πρωί ότι το ποσό της σύνταξης τους είναι πολύ μικρότερο και συγκεκριμένα κατά 48% σε σχέση με αυτό που έπαιρναν. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ) βρήκαν χθες στους λογαριασμούς τους 420 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουν κατατεθεί 580 ευρώ, αλλά παρακρατήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, και η πρώτη δόση επιστροφής του ΕΚΑΣ του Ιουνίου.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ΕΚΑΣ περικόπηκε σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων. Συγκεκριμένα, αν και η αρχική συμφωνία προέβλεπε την κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, οι συνταξιούχοι που χάνουν το επίδομα ανέρχονται σε 150.000 ή διαφορετικά στο 40% των δικαιούχων που το εισπράττουν. Τα νέα ποσά ΕΚΑΣ για το έτος 2016 για όσους λαμβάνουν πλήρη σύνταξη διαμορφώνονται στα:
• 230 ευρώ για εισόδημα έως 7.216 ευρώ.
• 172,50 ευρώ για εισόδημα από 7.216,01 μέχρι 7.518 ευρώ.
• 115 ευρώ αν έχουν εισόδημα 7.518,01 μέχρι 7.720 ευρώ.
• 57,50 ευρώ για εισόδημα 7.720,01 μέχρι 7.972 ευρώ.
Το δεύτερο σοκ έρχεται με τις συντάξεις του Αυγούστου, καθώς περικόπτονται οι επικουρικές για 250.000 δικαιούχους με μηνιαία εισοδήματα άνω των 1.300 ευρώ (μεικτά). Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν να κατατεθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου, ωστόσο αυτό θα γίνει στις 4 Ιουλίου, καθώς αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται τη 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα – και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου. Την τροποποίηση αυτή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα.
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις και για 284.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα διαπιστώσουν από τις αρχές του φθινοπώρου μειωμένα μερίσματα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές τους θα μειωθούν από 66 έως 88 ευρώ τον μήνα. Για ορισμένους η μείωση στα μερίσματα θα είναι μεγαλύτερη από 63%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: