ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο Βούτσης βάζει φρένο στην Γεροβασίλη

Κυρία μου, μία δημοκρατικότατη διαδικασία, όπως είναι το δημοψήφισμα, την  γελοιοποιήσατε πέρυσι τέτοια εποχή! Μην τολμήσετε να την επαναλάβετε...
Καληνύχτα σας!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 
«Η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Γεροβασίλη η οποία αναφερόμενη στη διαδικασία αυτή είπε ότι αν πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει πριν από το επόμενο καλοκαίρι.
Στην αρχική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη συνταγματική αναθεώρηση και τον νέο εκλογικό νόμο είπε: Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου, επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει και σε έκταση και σε βάθος ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα. Με το ίδιο σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Βουλής σηκώνει το χειρόφρενο στα λεγόμενα της συντρόφισάς του...

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέλαβε για λογαριασμό του πρωθυπουργού να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε το υπονοούμενο περί δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, που άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Μιλώντας στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι «οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία -πάνω σε επιμέρους ζητήματα- είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν ως διαδικασία. Είναι θετικό να υπάρχουν ιδέες». Έσπευσε, όμως, να προσθέσει ότι «το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος» 
Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, ανέφερε ότι «πολύ έγκαιρα πρέπει να διευκρινιστεί και να έρθει η νομοθεσία στη Βουλή και να δοκιμάσει τη δυνατότητα να υπάρξει νόμος που να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και όχι στις επόμενες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: