ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σοκαρίστηκε ο πρωθυπουργός μας από το Brexit!

κ. πρωθυπουργέ, το σοκ το πάθαμε πέρυσι με το δικό σας δημοψήφισμα! Περιφρονήσατε την ετυμηγορία του λαού ευτελίζοντας το πολίτευμά μας!
 Την 5η Ιουλίου, επέτειος του "ΟΧΙ"στο δημοψήφισμα, θα ήταν ευγενικό εκ μέρους σας να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη. Ποτέ δεν είναι αργά... 
Καλό Καλοκαίρι!

kathimerini.gr
«Σοκ ιστορικών διαστάσεων», χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώνοντας, ωστόσο ότι φαίνεται πως η Βρετανία δεν είχε την παραμικρή προετοιμασία σε περίπτωση που κέρδιζε το Brexit. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι με το δημοψήφισμα αλλάζει ο χάρτης της Ευρώπης και πρώτη φορά αφαιρείται μια χώρα αντί να προστίθεται αλλά «δεν πρέπει να παριστάνουμε τους αιφνιδιασμένους», διότι τα αίτια της εθνικής αναδίπλωσης και του ευρωσκεπτικισμού είναι βαθιά και δεν είναι άλλα από το δημοκρατικό έλλειμμα, τη λιτότητα και την κοινωνική κρίση. 
Eξάλλου, ο Ελληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι είναι προφανής η διακριτική αντιμετώπιση της ΕΕ μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας. Υπενθύμισε ότι όταν η Ελλάδα ζήτησε ευελιξία, η απάντηση ήταν «εφαρμογή , εφαρμογή, εφαρμογή ή Grexit»., ενώ η αντιμετώπιση της Μ. Βρετανίας είναι διαφορετική. Ο πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που αποφασίζουν να φύγουν, αλλά δεν θα πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που μένουν. 
Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αποφασιστεί ποιός θα ηγηθεί της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της ΕΕ, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχει μάλλον «εικόνα διάλυσης», με τέσσερις διαφορετικές διακυβερνητικές συσκέψεις και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα.
Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι μια «αφύπνιση» για την Ευρώπη
«Φοβάμαι πως βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και φτάσαμε σε μια προβλέψιμη κρίση λόγω του δημοκρατικού ελλείμματος, της έλλειψης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεχίζοντας ανέφερε πως είναι αναγκαίο «η Ευρώπη να λάβει τολμηρές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους πολίτες».
«Πρέπει να λάβουμε πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη, το διχασμό με την σύγκλιση, την ανεργία με τις ποιοτικές δουλειές και τις ατελείωτες διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με την διαφάνεια και την δημοκρατία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρέμβαση στη συνάντηση των Σοσιαλιστών

Στην συνάντηση των ηγετών των Σοσιαλιστικών ομάδων που έγινε πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής ο κ. Τσίπρας συμμετείχε ως παρατηρητής και εκεί πραγματοποίησε παρέμβαση με τα ακόλουθα βασικά σημεία:
1. Η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζεται φέτος με εξαιρετική ευγένεια, ενώ πέρυσι όταν η Ελλάδα έκανε δημοψήφισμα υπέστη μία πολύ χειρότερη αντιμετώπιση από την ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως υπάρχουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά στην ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. 
2. Δεν είναι μόνο η Μεγάλη Βρετανία το πρόβλημα στην Ε.Ε., αλλά μία σειρά από προβλήματα, όπως η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, οι εκλογές στην Αυστρία, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία, είπε ο κ. Τσίπρας. Ακόμη πρόσθεσε πως «δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη, πρέπει να διαμορφωθεί ένας προοδευτικός πόλος που θα διεκδικήσει την επανίδρυση της κοινωνικής Ευρώπης».
3. Εθεσε το θέμα για την διαδικασία τη διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει με τους Βρετανούς και ποιός θα την αναλάβει και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλακεί στην διαδικασία η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο και να μην είναι διακρατική η διαδικασία που θα καταλήξει σε διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

Συνάντηση με Ρέντσι

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, στο επίκεντρο της οποίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρέθηκε η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», το λεγόμενο κλαμπ των χωρών της Μεσογείου.
Βάσει των ίδιων πηγών, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη οι χώρες του νότου να διαμορφώσουν τη δική τους αναπτυξιακή πρόταση, μια ιδέα που στηρίζουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Οι δύο άνδρες, συμφώνησαν ότι στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεσογειακός πόλος, για να υπάρξει μια νέα ισορροπία στην Ευρώπη και να δημιουργηθεί μια πιο κοινωνική Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν κι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: