ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ανησυχεί για την αύξηση του ΕΝΦΙΑ!!!

Η Νέα Δημοκρατία, αντί να ζητήσει μία μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη, που επί υπουργού Στουρνάρα, επέβαλε ένα βάρβαρο και άδικο μέτρο σε όλους τους πολίτες, αναλώνεται με ερωτήσεις για αστοχίες, παραλείψεις, στρεβλώσεις και λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα!
Ειρήσθω εν παρόδω, μήπως συμφέρει σε εμάς τους ακρίτες, αφού χαρίσουμε τα σπίτια μας - που με θυσίες τα φτιάξαμε-στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, να μένουμε στη γειτονική Κορυτσά (φτηνότερα τα ενοίκια και τα καύσιμα) και να πηγαινοερχόμαστε στη Μητέρα Ελλάδα μόνο για τις δουλειές μας, αν θα υπάρχουν και αυτές σε λίγο!

Αλήθεια, οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης που υπόσχονταν πως θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, μπορούν και κοιμούνται; Η εξουσία είναι γλυκιά και για την ...αριστερά!  


Πάντως, ο τροβαδούρος της αγάπης, Γιάννης Πάριος, μας λέει πως το σπίτι δεν φέρνει ευτυχία!


Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Σε διαφορετική περίπτωση την καλεί να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα, που δήθεν θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησε πριν από λίγες μέρες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα εξηγεί ότι η κυβέρνηση αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μείωσε το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ (από 300.000 ευρώ), κατήργησε τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, φορολογεί τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων και συμπεριέλαβε στο συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια.
Όλα αυτά οδηγούν, σημειώνει η Συγγρού, σε μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ της τάξης των 800.000.000 ευρώ.
«Με πολύ απλά λόγια: Η κυβέρνηση αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες. Η εξοντωτική αύξηση συνιστά απάτη σε βάρος των πολιτών.
Καλούμε την κυβέρνηση, όπως έχει την υποχρέωση, να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων. Διαφορετικά να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε», επισημαίνει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: