ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Πούτιν: Το ντόπινγκ δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί

Τα απίστευτα και υπεράνθρωπα ρεκόρ, γίνονται μόνο με τη χρήση διάφορων... ουσιών.

Aθήνα
«Παράθυρο» συμμετοχής μεμονωμένων Ρώσων αθλητών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου, λίγη ώρα μετά την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω μη συμμόρφωσης στους κανονισμούς περί ντόπινγκ. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της IAAF, στη Βιένη, ο Βρετανός επισήμανε ότι «αθλητές που δεν ελέγχονται από το ρωσικό σύστημα, αλλά από συστήματα που διαθέτουν αποτελεσματικά προγράμματα αντιντόπινγκ, θα εξεταστούν κατά περίπτωση».

Ο Κόου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική πτυχή στην απόφαση της IAAF, προσθέτοντας ότι τα βήματα προόδου που έγιναν από τις ρωσικές αρχές δεν είναι αρκετά ώστε να αρθεί η ποινή, η οποία επιβλήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2015 και επεκτάθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Την τελική απόφαση για συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να λάβει η ΔΟΕ στις 21 Ιουνίου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο "Sky News", επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, και πριν λίγο την επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η ομοσπονδία στίβου της χώρας.

Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από την IAAF, εξαιτίας του εκτεταμένου ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2015, επιβλήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο και επεκτάθηκε με απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού τον Μάρτιο. 

Η νέα επέκταση της ποινής σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, ενώ σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί εξαίρεση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει σχετικά στις 21 Ιουνίου.

«Ο αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου ήταν μία απόφαση αναμενόμενη, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει. Εμείς θα αντιδράσουμε», δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Έλενα Ισινμπάγεβα, προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλοντας παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγη ώρα πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της IAAF, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική τιμωρία των Ρώσων αθλητών και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει το ντόπινγκ να πολιτικοποιηθεί ή να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μίας αντι-ρωσικής ατζέντας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει αρνηθεί το προηγούμενο διάστημα να κάνει κάποιο σχόλιο για το κατά πόσον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανατρέψει ενδεχόμενη απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας από την IAAF, τονίζοντας ότι στόχος της ΔΟΕ είναι να προστατέψει τους "καθαρούς" αθλητές.

Χάνσεν: Στηρίζουμε την απόφαση
Απόλυτα εναρμονισμένος με την απόφαση της IAAF να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου από τις διεθνείς διοργανώσεις δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EAA) Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Όπως ο ίδιος εξήγησε, ως μέλος του Συμβουλίου της IAAF είναι απόλυτα ενημερωμένος για το θέμα.

«Υποστηρίζω απόλυτα την απόφαση, η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πλειοψηφία των αθλητών, των ομοσπονδιών μελών της EAA και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με τους οποίους βρισκόμουν σε επαφή τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Χάνσεν.

Επεσήμανε επίσης ότι στη Ρωσία έχουν γίνει προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα πράγματα, ώστε να πειστούν όλοι πως οι Ρώσοι αθλητές σέβονται απόλυτα τους διεθνείς κανονισμούς κατά της φαρμακοδιέγερσης.

«Επίσης, θα ήταν άδικο να δοθεί η εντύπωση ότι το ντόπινγκ είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται στη Ρωσία ή στον στίβο. Πρέπει να τονίσω ότι αυτό είναι μια πρόκληση για όλα τα αθλήματα σε όλες τις χώρες. 

Καλώ, λοιπόν, όλους εκείνους που νοιάζονται για τις αξίες του αθλητισμού, να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη του φαινομένου του ντόπινγκ σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της EAA..

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι με την διατήρηση της απόφασης αποκλεισμού της Ρωσίας δεν θα επιτραπεί σε αθλητές της χώρας να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτό το καλοκαίρι, από τις οποίες ξεχωρίζουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών του Άμστερνταμ και το ευρωπαϊκό παίδων - κορασίδων της Τιφλίδας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: