ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Από το 2019 το ΕΚΑΣ θα περιοριστεί στα 12 ευρώ!

Ηθελέστα και παθέστα.
Χωρίς όρια η αναλγησία σας... Υποσχεθήκατε να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ και τελικά καταργήσατε το ΕΚΑΣ!
 Τα περήφανα νιάτα στην ξενιτιά και τα τιμημένα γηρατειά στην ελεημοσύνη!!

dikaiologitika.gr
Με υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προβλέπεται μείωση του ΕΚΑΣ 50%, δηλαδή από 35 ευρώ τον μήνα σήμερα στα 12 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2019.
Έως και τον Νοέμβριο του 2018 οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ (περίπου 229.000 δικαιούχοι) θα παίρνουν τα 35 ευρώ και από 1/1/2019, δηλαδή με τη σύνταξη που θα πληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018, το ποσό πέφτει στα 12 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφασή τους:
* Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2019, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

* Το συνολικό ατομικό εισόδημα μόνο από συντάξεις και επιδόματα να μην υπερβαίνει τα 7.720,00 ευρώ.

* Το συνολικό ατομικό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις, επιδόματα και άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια) να μην ξεπερνά τις 8.884,00 ευρώ

* Το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ

* Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης μαζί με τα πάσης φύσεως επιδόματα να μην υπερβαίνει τα εξακόσια σαράντα τρία (643,00) ευρώ

* Τα εισοδηματικά όρια εξετάζονται με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: