ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Η πραγματικότητα για αποσπάσεις - μετατάξεις


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ 
Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776
 e-mail:posyp@minedu.gov.gr


Μαρούσι 01 Ιουνίου 2018     Αρ. Πρωτ.: 34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πραγματικότητα για αποσπάσεις - μετατάξεις
Επειδή το Υπουργείο για δεύτερη χρονιά, αυτάρεσκα, μας μιλάει για μείωση 26-27% των αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΠΕΘ, παρουσιάζουμε τα πραγματικά στοιχεία:
2014-2015 2200 αποσπάσεις (Λοβέρδος)
2015-2016 2200 αποσπάσεις (Μπαλτάς)
2016-2017 1900 αποσπάσεις (Φίλης)
2017-2018 2000 αποσπάσεις (Γαβρόγλου)
Επιλεκτικά διαλέγει αποσπάσεις σε συγκεκριμένους φορείς και συγκεκριμένες περιόδους, για να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα.
Τα νούμερα είναι από στοιχεία που διατηρεί η ΠΟΣΥΠ στο αρχείο της με τους αριθμούς των Υπουργικών Αποφάσεων και με στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα.
Με φθίνουσα σειρά κατάταξης τετραετίας, ως προς τον αριθμό αποσπάσεων :
1. Μπαλτάς, 2. Λοβέρδος, 3.Γαβρόγλου, 4. Φίλης.
Είναι φανερό ότι διαχρονικά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία είναι προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους, με την πραγματοποίηση χιλιάδων αποσπάσεων.
Ως προς τις μετατάξεις χθες ζητήθηκε για 4η ή 5η φορά επικαιροποιημένο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών από τους προς μετάταξη εκπαιδευτικούς, γεγονός που πλέον παραπέμπει στο καλαμπούρι.
Καθόλου καλαμπούρι όμως δεν είναι το καθεστώς ομηρίας που βιώνουν οι προς μετάταξη εκπαιδευτικοί και οι Υπηρεσίες της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.
Το μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι η ύπαρξη του πελατειακού κράτους στη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, που παρά τις όποιες εξαγγελίες γίνονται, είναι κυρίαρχο και ανίκητο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: