ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η λέξη «εποπτεία»

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ​​πονηρούτσικος αριστερός ηγεμόνας δεν χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με τη λαϊκή ψυχή. Μιλάει για εποπτεία και ξέρει πολύ καλά πώς ακούγεται η λέξη στο πλήθος των θαυμαστών του. Είναι η εικόνα του τροχονόμου που εποπτεύει τη διάβαση και αφήνει τα μηχανάκια να περάσουν με κόκκινο διότι είναι μηχανάκια. Ο ίδιος τροχονόμος δε, όταν δει κάποιον που μιλάει στο κινητό και παραβιάζει τον φωτεινό σηματοδότη με το 4x4, γυρνάει από την άλλη για να μην μπλέξει με διαπραγματεύσεις και τη χαρτούρα που συνεπάγονται. Η τροχαία εποπτεύει τας εθνικάς οδούς, και μάλιστα με ηλεκτρονικά μέσα, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους συμπολίτες μας που γεννήθηκαν εκνευρισμένοι να μετατρέπουν σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Ο δήμος εποπτεύει τα πεζοδρόμια. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα τραπεζάκια έξω. Ο Ελλην δεν εγεννήθη πεζοπόρος. Ο Ελλην εγεννήθη καθιστός και καθιστός θε να πεθάνει. Ας πεζοπορούν οι Γερμανοί με τα πέδιλα και τις άσπρες κάλτσες. Ο δήμος εποπτεύει τις διαβάσεις των ΑμεΑ. Αλλο εποπτεύω κι άλλο διασφαλίζω την ελεύθερη πρόσβαση σε όσους συμπολίτες μας τη χρειάζονται. Σας παρακαλώ. Μην παίζετε με τις λέξεις. Η λέξη «εποπτεύω» στα ελληνικά έχει συγκεκριμένη σημασία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την έκφραση «αναλαμβάνω τις συνέπειες ή τις ευθύνες της εποπτείας που ασκώ». Αλίμονον στους ανελλήνιστους.

Τα ως άνω παραδείγματα αποδίδουν με σχετική ακρίβεια τη σημασία της λέξης «εποπτεία». Στις καλοήθεις, αν και άκρως βασανιστικές και εξευτελιστικές, εκδοχές της που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Υπάρχουν και τα χειρότερα. Κάποιοι εποπτεύουν το έργο των εκπαιδευτικών. Απλώς η εποπτεία που ασκούν δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να τους αξιολογήσουν κιόλας. Μηδέν άγαν. Αλλο εποπτεία κι άλλο αξιολόγηση. Με πόση περισσότερη ακρίβεια να το πει ο πονηρός ηγεμόνας, πόσες γκριμάτσες να κάνει, πόσες φορές να κλείσει το μάτι για να κερδίσει τον θαυμασμό κοινού και κριτικής; Αφήσαμε τους καιρούς της αξιολόγησης και περάσαμε στο πέλαγος της εποπτείας, το δικό μας πέλαγος. Θα έχουμε τροχονόμους, θα έχουμε αστυνομία, απλώς θα εποπτεύουν. Να προσέχουμε όταν περνάμε με κόκκινο μη φάμε κάνα δυο τρεις, διότι μετά θα έχουμε άλλα.

Μια λέξη, μια ολόκληρη νοοτροπία. Η νοοτροπία του κουτοπόνηρου ελληνισμού που κοιτάει πώς θα ξεφύγει από τον εαυτό του ξεγελώντας τον. Αν μη τι άλλο, η εμμονή του αριστερού ηγεμόνος και της αυλής του στη λέξη «εποπτεία» αυτό δείχνει. Για κάποιους συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας πέρασαν χωρίς να αφήσουν ίχνος πάνω τους. Η Ευρώπη για αυτούς εξακολουθεί να μιλάει μια γλώσσα άγνωστη, όπου η σημασία της λέξης «εποπτεία» είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που έχει στη δική μας γλώσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: