ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Διαφάνεια και προσωπικά δεδομέναΠαληγιάννης Βασίλειος          Αθήνα, 02/06/2018
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                 
Τηλ
. 6974750409
Fax: 2103442287                                        
e-mail: paligiannis@hotmail.gr              

Θα θυσιαστεί η διαφάνεια στο βωμό της «δήθεν» προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων;

Η μη δημοσίευση των ονομάτων των 785 εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.
Οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δήλωσαν άγνοια. Το Γραφείο Τύπου του Υπουργού επικαλέστηκε τη νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που ισχύει από τον Μάιο του 2018. Ωστόσο γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν υπάρχει.
Τα ερωτήματα που έθεσα στο Υπουργείο, ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ, είναι απλά και  κατανοητά:
·        Θα θυσιαστεί η διαφάνεια στο βωμό της «δήθεν» προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων;
·        Τι θα γίνει με την επικείμενη δημοσίευση των αξιολογικών πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών;
·        Τι θα γίνει με τη δημοσίευση των αποσπάσεων, των μεταθέσεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών;
·        Με τι στοιχεία θα γίνονται οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών;
Η μη δημοσίευση των στοιχείων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών θα πλήξει τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών για «καθαρές και διάφανες» υπηρεσιακές μεταβολές.
Με αφορμή τη μη δημοσίευση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών θέλω να επισημάνω πως οι συγκεκριμένες αποσπάσεις πραγματοποιούνται χωρίς μετρήσιμα μοριοδοτούμενα κριτήρια. Οι προτάσεις κυρίως στηρίζονται στις προσωπικές και κομματικές γνωριμίες.
Η αλήθεια είναι άλλους προτείνουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, άλλους οι Περιφερειακές Διευθύνσεις. Εύλογα τα παράπονα πολλών εκπαιδευτικών.
Είναι νομίζω επιτακτική ανάγκη και αυτές οι αποσπάσεις να πραγματοποιούνται από το ΚΥΣΠΕ με μοριοδοτούμενα κριτήρια, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: