ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

κ. Δήμαρχε, Είμαστε περήφανοι, γιατί το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε!

Έτσι ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε το νέο σχολείο.
Φωτορεαλιστική απεικόνιση των αιθουσών. Την εκπόνηση της τεχνικής και  αρχιτεκτονικής μελέτης την ανέλαβε ο συντοπίτης μας πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Αντωνίου και την παρέδωσε στο Δήμο Άργους Ορεστικού σε χρόνο ρεκόρ! 

κ. Δήμαρχε, στην τελετή θεμελίωσης το έθιμο απαιτεί αγιασμό και σφάξιμο κόκκορα!

Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, είναι ο δήμαρχος που τηρεί τις δεσμεύσεις του και συνεχίζει το έργο του...



Εδώ, πάντα Άργος Ορεστικόν
Ο Δήμος μας κατάφερε να εντάξει στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5019439 το έργο «ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ»
Το έργο είναι αξίας συνολικού προϋπολογισμού 1.718.500,00€ και προβλέπεται να υλοποιηθεί έως τα τέλη του 2020.
Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στην ετήσια εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο πολυπληθές κοινό.
Με την πράξη προβλέπεται η ανέγερση και ο εξοπλισμός νέου κτιρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα γυμναστικής για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου μας. Το κτίριο θα κατασκευαστεί στη ΒΔ πλευρά του αύλειου χώρου του σχολείου, θα είναι λειτουργικά ανεξάρτητο και εκτός των δύο αιθουσών θα περιλαμβάνει ακόμη χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και ένα κλειστό χώρου εισόδου (φουαγιέ). Πάνω από τους χώρους υγιεινής και την αίθουσα γυμναστικής θα κατασκευαστεί όροφος για την εγκατάσταση αποκλειστικά των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.
Η πίσω πλευρά των αιθουσών 
Ως Διευθυντής του σχολείου, οφείλω να ομολογήσω πως από την πρώτη στιγμή που εισηγηθήκαμε την κατασκευή των αιθουσών, ο Δήμαρχος συμμεριζόμενος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, "αγκάλιασε" την πρότασή μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια την τελευταία τετραετία για να ενταχθεί σε περιφερειακό πρόγραμμα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σπουδαίο αυτό έργο.
Η κατασκευή των συγκεκριμένων αιθουσών θα αποσυμφορήσει το υπάρχον διδακτήριο και θα υπάρξει η δυνατότητα αξιοποίησης των υπαρχόντων χώρων, ώστε να δημιουργηθούν αίθουσες που θα καλύψουν τις καθημερινές πρακτικές ανάγκες (γραφείο εκπαιδευτικών, αίθουσα εκγύμνασης και ενδυνάμωσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εργαστήριο θεατρικής-μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικών, αίθουσα εστίασης).  
Με αυτήν την κτιριακή ανασυγκρότηση του σχολείου μας και την επικείμενη ενεργειακή του αναβάθμιση, φιλοδοξούμε εκπαιδευτικοί, γονείς και Δήμος Άργους Ορεστικού, να μετατρέψουμε το σχολείο σε ολοήμερο με όλες σχεδόν τις βασικές υποδομές που απαιτούνται, ώστε η παραμονή των μαθητών/μαθητριών να είναι άνετη και ευχάριστη χωρίς προβλήματα.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και  όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. 
Ιδιαίτερα δε, να εξάρω τις προσπάθειες των στελεχών της  τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, Βασιλείου Δισλή, Ζωής Κολυμπιώτη, Νικολάου Κοντόπουλου και Σταύρου Χαλκιά.
Επίσης, θα ήταν παράλειψη και αχαριστία μου να μην αναφέρω πως με τις θετικές εισηγήσεις τους, τόσο ο πρώην Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης όσο και ο περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, στήριξαν την εν λόγω προσπάθεια του Δήμου.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, πως για την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος της κατασκευής των δύο αιθουσών τον Αύγουστο του 2016 από τον τότε υπουργό παιδείας Νικόλαο Φίλη, η συμβολή της Βουλευτή Ολυμπίας Τελιγιορίδου ήταν καθοριστική. 
Εύχαρις και γαλήνιος
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: