ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Σχολείο πήρε το όνομα του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη

odosaeginis
Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετονομάζεται το Γυμνάσιο Ωρεών σε Γυμνάσιο Ωρεών - «Άγιος Ιάκωβος, ο εν Ευβοία», μετά από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης..
Ο Γέροντας κοιμήθηκε στὶς 21 Νοεμβρίου τοῦ 1991, σὲ ἡλικία ἑβδομήντα ἑνὸς ἐτῶν, ἀνήμερα τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῶν Εἰσοδίων τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.
Η παρουσία και η προσφορά του γέροντα Ιάκωβου ήταν μεγάλη στο νησί της Ευβοίας και κυρίως στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Οι κάτοικοι των περιοχών και οι αμέτρητοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ έχουν να θυμούνται το καθαρό πρόσωπο του Αγίου, τις πνευματικές του νουθεσίες, τον λόγο του και την εν γένει πολιτεία του. Λογικό λοιπόν να προχωρούν σε μια τέτοια απόφαση με την οποία δεν χαρίζεται ένα όνομα σε ένα σχολείο, αλλά προβάλεται ένα πρότυπο ζωής στους νέους μαθητές και στις μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου.
Ἡ ἐπίσημη ἁγιοκατάταξη - ἀναγραφὴ στὸ Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Γέροντος Ἰακώβου ἔγινε ἀπὸ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως στὶς 27 Νοεμβρίου 2017.
Ἡ μνήμη του ὁρίστηκε νὰ τελεῖται στὶς 22 Νοεμβρίου ἑκάστου ἔτους .
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι το πρώτο σχολείο που φέρει όνομα Αγίου. Μην ξεχνάμε ότι το ΕΠΑΛ Αίγινας φέρει το όνομα : "Άγιος Νεκτάριος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: