ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Εκπαιδευτική επίσκεψη σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με ξεναγό τον μαθητή της Α΄τάξης και υιό του ζαχαροπλάστη!

Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία!!!

Ραντεβού μετά το Πάσχα, για να δούμε από κοντά πως παρασκευάζονται τα παγωτά...
Ανάμεσα στους μικρούς ζαχαροπλάστες, ευδιάθετος και χαμογελαστός, ο συμπαθής Κωνσταντίνος

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου οι μαθητές/μαθήτριες της Α1΄τάξης, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πιο "γλυκιά" και "σοκολατένια" επίσκεψη. 
Την ξενάγηση ανέλαβε ο Κωνσταντίνος δείχνοντας φούρνο, ψυγεία, μίξερ και υλικά...

Με αφορμή ενός μαθήματος της Γλώσσας «Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου», επισκέφθηκαν το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου της επιχείρησης των αδερφών Παπαϊωάννου. 
Εδώ μπορούσαν να μείνουν μέρες, χωρίς να δυσανασχετούν!

Οι ιδιοκτήτες Κωνσταντίνος και Χρήστος, υποδέχθηκαν τα παιδιά με μεγάλη χαρά σε ένα οργανωμένο και καθαρό περιβάλλον. Για μιάμιση ώρα με υπομονή και καλή διάθεση, παρείχαν κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τη δουλειά τους, μας δίδαξαν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής, δείχνοντας τη διαδικασία παρασκευής σοκολατένιων μπισκότων.


Τα παιδιά μας καθηλωμένα παρακολουθούν τον Κωνσταντίνο, τον οποίο επιβλέπει ο αδερφός του Χρήστος...

Οι μαθητές αφού φόρεσαν τα σκουφάκια, γνώρισαν από κοντά την τεχνική του ζυμώματος, γεύτηκαν τα μπισκότα αλλά και τα προφιτερόλ, που οι γαλαντόμοι ιδιοκτήτες παρασκεύασαν μπροστά στα παιδιά. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που εντυπωσίασε μαθητές και δασκάλους. Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν η δασκάλα τους, Νίκη Τερψιάδου και ο διευθυντής του σχολείου. 
Ο γλυκύτατος Χρήστος, η ψυχή της επιχείρησης, υπήρξε μαθητής μου και σήμερα μας μύησε στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής...


Τα παιδιά μας δεν πήγαν με άδεια χέρια. Πρόσφεραν το δώρο τους, που κατασκεύασαν υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους
Αγαπητοί συμπολίτες και συνδημότες, Κωνσταντίνε και Χρήστο, σας ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία σας, η οποία οφείλω να ομολογήσω ήταν υποδειγματική και άψογη. Σας εύχομαι υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες! 
Με εξαιρετική τιμή 
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: