ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Επιλογές στελεχών εκπαίδευσης


 Αγαπητέ Βασίλη, οι καθυστερήσεις δημιουργούν εντυπώσεις ανετοιμότητας, έλλειψη προγράμματος και εγείρουν δυσαρέσκεια και αντιδράσεις... Οι νυν διευθυντές/διευθύντριες εκπαίδευσης θα έπρεπε να παυθούν άμεσα. Είναι δυνατόν να παρατείνεται η θητεία τους ενώ η επιλογή τους κρίθηκε αντισυνταγματική;
Διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά πως το παράνομο γίνεται νόμιμο, χωρίς καμία επίπτωση στους υπευθύνους!

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                 
Τηλ
. 6974750409
Fax: 2103442287                                        
e-mail: paligiannis@hotmail.gr                                                                       Αθήνα, 1/2/2020

Επιλογές  Στελεχών  Εκπαίδευσης
Η επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης  σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση των δομών απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  επεδίωξε τον απόλυτο έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην εκπαίδευση.
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε τρεις  νόμους για τις επιλογές των στελεχών στην προσπάθειά της, να ελέγξει απόλυτα τη διοίκηση της εκπαίδευσης.
Σήμερα, επτά μήνες μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα έντονος προβληματισμός για τις προθέσεις της σχετικά με την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης και τις επιλογές των στελεχών (Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων, Σχολικούς Συμβούλους). Κανείς δε γνωρίζει το πότε και πώς θα γίνουν. Διάφορες διαρροές για τον χρόνο, τον τρόπο επιλογής των στελεχών και τον ρόλο τους, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι επιλογές στελεχών είναι μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία, η οποία πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα της εκπαίδευσης.
Η διασφάλιση των όρων και προϋποθέσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή ενός συστήματος επιλογής με αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια είναι υπόθεση όλων μας.
Η κυβέρνηση οφείλει, με δεδομένη τη δυσπιστία των εκπαιδευτικών απέναντι  στις προθέσεις, τη σκοπιμότητα και την εγκυρότητα του όποιου συστήματος επιλογής  υιοθετηθεί, να επισπεύσει τις διαδικασίες και μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με τις Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), να οδηγηθούμε άμεσα σε ένα σύστημα επιλογής στελεχών απλό, δίκαιο, αξιοκρατικό για να μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των στελεχών, προς όφελος της εκπαίδευσης.

Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: