ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΔΗΣΥ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς: Έργα και ημέρες της διοίκησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μετά την Ανεξάρτητη Κίνηση και η Δημοκρατική Συνεργασία, επικρίνει το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για τον τρόπο που διοικεί...

Η μεροληπτική διοίκηση από μέρους του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Καστοριάς με γνώμονα προσωπικές σχέσεις και αντιδικίες, η αυθαίρετη ή κατά το δοκούν διοίκηση των σχολείων και του προσωπικού έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στο χώρο της ΠΕ Καστοριάς.
Συνάδελφοι καταγγέλλουν πιέσεις, προτροπές για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων σε νηπιαγωγούς της Διεύθυνσης μας, εξαναγκασμό συμμετοχής σε διενέργεια ΕΔΕ παρά τις δικαιολογημένες αρνήσεις από διευθυντές, απαξίωση του υπηρεσιακού συμβουλίου και o κατάλογος δε σταματά…
1. Η ΔΗΣΥ Καστοριάς ενημερώνει τους και τις συναδέλφους πως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διαδικασίες που καταστέλλουν και περιορίζουν τη δημοκρατία στον χώρο της εκπαίδευσης. Λογικές του «εντέλεσθαι» καταδεικνύουν έλλειμμα διοικητικών ικανοτήτων. Ο «ηγέτης» σε κάθε χώρο που προΐσταται θα πρέπει να εμπνέει με το παράδειγμά του και να δίνει το στίγμα των αρχών και αξιών που διέπουν το χώρο αυτό. Η καταστολή θυμίζει άλλες, αλήστου μνήμης εποχές.
Οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις είναι θεμιτές και ευπρόσδεκτες. Στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, όπως και στην κοινωνία, το ζητούμενο είναι η σύνθεση. Η ομορφιά του λειτουργήματός μας, άλλωστε, είναι αυτή. Έχουμε ως παράταξη και ως άτομα δώσει αναρίθμητους αγώνες για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στο σχολείο. Με σεβασμό στους συναδέλφους και στην κοινωνία χτίσαμε αξίες και σχέσεις ζωής μεταξύ μας. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει ο,τι με τόσο κόπο και "πόνο" καταφέραμε.
2. Τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι θεσμοί δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Η λογική της «αρχής του ενός» πλήττει βάναυσα αυτές τις αξίες και προσβάλλει το λειτούργημά μας. Αναφορές και καταγγελίες για μη σεβασμό των αποφάσεων του συλλογικού αυτού οργάνου μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους και πολέμιους κάθε αυθαιρεσίας.
Συνάδελφοι, ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή και όσες άλλες επιθέσεις θα προκύψουν εναντίον μας. Εμείς με πυξίδα μας τις αξίες και το όραμα μας για το σχολείο που μας αξίζει αγωνιζόμαστε για πλήρη διαφάνεια, σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, σεβασμό των συναδέλφων, δικαιοσύνη και ελευθερία στα σχολεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: