ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

 Η Πολιτική επιστράτευση απεργών στηρίζεται νομοθετικά  στο Σύνταγμα του 1952!

   Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται από την Κυβέρνηση σύμφωνα με το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».
Το Διάταγμα εξηγεί πως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
   Στους Καθηγητές εάν κηρυχθεί πολιτική επιστράτευση θα διανεμηθούν «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» , προκειμένου να κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Πανελλαδικές και Ενδοσχολικές Εξετάσεις.
Την την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους νομαρχίες.
    Εάν κάποιος καθηγητής αρνηθεί να αποδεχτεί το «φύλλο ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» θα του επιβληθεί διοικητική ποινή. Κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός δικάζεται στο Αυτόφωρο.
    Εάν κάποιος καθηγητής απουσιάζει από το σπίτι το «φύλλο θα θυροκολληθεί στο σπίτι του και θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα από την Αστυνομία.
   Η απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Επιστράτευσης βαραίνει τον αρμόδιο υπουργό και στην περίπτωση των καθηγητών τον υπουργό Παιδείας.
   Το έτος 2006 όταν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της πολιτικής επιστράτευσης , διότι αμφισβητούσε την ισχύ του Ν.Δ. 17/1974, με το σκεπτικό ότι το Διάταγμα εκδόθηκε, βασιζόμενο στο παλιότερο Σύνταγμα του 1952, το ΣτΕ δεν εξέδοσε καμία απόφαση αποφάσισε ποτέ επί του θέματος, καθώς η Κυβέρνηση απέσυρε την απόφαση της επίταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: