ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Με δύο φωνές ο ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της ΟΛΜΕ

Εθνος.gr

Με διαφορετικές φωνές εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στο ζήτημα των εκπαιδευτικών και στην πρόθεση της συνδικαλιστικής ομοαπονδίας τους για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο Γιάννης Μηλιός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί και θα στηρίξει ενδεχόμενη απόφαση των καθηγητών για απεργία μέσα στις εξετάσεις, καθώς -όπως είπε- διακυβεύονται πολύ σημαντικά πράγματα για το μέλλον της παιδείας.

«Οι καθηγητές διεκδικούν πράγματα που είναι δίκαια. Εμείς σεβόμαστε τις διαδικασίες του κινήματος. Αυτός ο αγώνας δεν είναι συντεχνιακός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν μερίδα των ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Είναι ένας αγώνας για την αναβάθμιση του σχολείου και βεβαίως, οφείλει να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά, ώστε να κερδίζει όχι μόνο τη συναίνεση εντός του κλάδου των καθηγητών, της μεγάλης πλειοψηφίας των καθηγητών, αλλά και τη συναίνεση της κοινωνίας. Και με αυτή την έννοια, πιστεύω, ότι οι καθηγητές παρά τους εκβιασμούς που δέχονται, θα κάνουν ό,τι είναι καλύτερο και για τα παιδιά που δίνουν (σ.σ. εξετάσεις) και για την εκπαίδευση...» δήλωσε στην ΕΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης επιστράτευσης, είπε ότι «η επιστράτευση ως μέτρο, είναι κάτι που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία. Και όταν γίνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι ασκούν ένα λειτούργημα, όπως οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, είναι μεγάλο το πλήγμα στη δημοκρατία. Θεωρώ, ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πρέπει κανείς να σκέφτεται την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου…».

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου Τύπου της ΝΔ που επιτέθηκε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το ότι ενθαρρύνει τις απεργίες των καθηγητών.

«Για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο» αναφέρει ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών την ώρα των εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους».

«Να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων», κάλεσε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: