ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αποκαταστάθηκε μία αδικία για το Ορεστικόν Άργος.

Το 2010, ο νέος διευρυμένος Δήμος με κέντρο και έδρα το Άργος Ορεστικό με τον "Καλλικρατικό" νόμο ονομάστηκε Δήμος Ορεστίδος αντί Δήμος Άργους Ορεστικού. Η μετονομασία αυτή και μάλιστα άνευ λόγου ήταν μια από τις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος της αρχαίας πόλης του Ορεστικού Άργους.
Σήμερα και μετά από τρία χρόνια, ο Δήμος αποκτά τη φυσική του ονομασία και πάλι, αποκτά  την "ταυτότητά" του, που η πολιτεία, αγνοώντας ότι το Ορεστικόν Άργος είναι από τα ιστορικότερα και αρχαιότερα τοπωνύμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιχείρησε χωρίς λόγο  και αιτία να αλλάξει την ονομασία του.  
Τώρα, αν η πολιτεία επιθυμεί διακαώς να διατηρήσει και το όνομα της αρχαίας Ορεστίδος, προτείνω για μία ακόμη φορά ( το είχα εισηγηθεί και ως Δημοτικός Σύμβουλος), ας μετονομάσει το νομό Καστοριάς σε νομό Ορεστίδος. (Οι μετονομασίες των νομών σε  περιφερειακές ενότητες   είναι αδόκιμες, αφού ο λαός δεν τις αποδέχθηκε.)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Προεδρικό Διάταγμα ( Π.Δ. υπ' αριθμ. 66/2013) , σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Ορεστίδος μετονομάζεται σε Δήμο Άργους Ορεστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: