ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αλήθεια, η Βουλή τι είδους υπηρεσία είναι;


Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με απόφασή του, (αλήθεια τόσα χρόνια τι έκανε;) βάζει τέλος στο ειδικό καθεστώς που διέπει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων της Βουλής(ύψος συντάξεων, όρια εξόδου από την υπηρεσία, εξωφρενικά εφάπαξ) και να είναι μόνο αυτά...

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον κανονισμό της Βουλής ως προς το σκέλος που αφορά τη ρύθμιση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστικό ήταν πως οι συντάξεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων ήταν  υψηλότερες από τον μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων, τα εφάπαξ που ελάμβαναν υπέρογκα!

Η απόφαση της Ολομέλειας, θα αναφέρει πώς ο κανονισμός της Βουλής δεν μπορεί να ρυθμίζει συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και οι σχετικές διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές (αντίθετες στο άρθρο 73 του Συντάγματος) και κατά συνέπεια ανίσχυρες.

Έτσι, σύμφωνα με τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απαιτείται νόμος του Κράτους που θα καθορίζει τα συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων του κοινοβουλίου, ο οποίος θα πρέπει μετά την σύνταξή του να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της συνταγματικότητάς του.

Στο Β΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε προσφύγει υπάλληλος της Βουλής που ζητούσε συνταξιοδοτικές διαφορές, αλλά ο Γενικός Επίτροπός Διον. Λασκαράτος άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου.

Αξιότιμε, κ. Υπουργέ, ζητάτε μετά από τους εκπαιδευτικούς να "βάλουν πλάτη".
Εσείς, που συνεχίζετε να παραμένετε 300!!! και οι υπάλληλοι της Βουλής σας, πότε θα βάλετε "πλάτη";

Ακόμη, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε, επιτέλους, τη θέση του λαλίστατου, κατά τ' άλλα, αξιότιμου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με το ιδιότυπο και απαράδεκτο καθεστώς, στο οποίο υπόκεινται εδώ και πολλά χρόνια οι υπάλληλοι της υμετέρας Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: