ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ξαναφουντώνουν οι φήμες για τέλη κυκλοφορίας και στα ποδήλατα

Ξαναφουντώνουν οι φήμες για τέλη κυκλοφορίας και στα ποδήλατα - Ήδη οι ασφαλιστικές κατακλύζουν τους πελάτες τους με προτάσεις για ασφάλισή τους
Ένα σενάριο που είχε ακουστεί και πριν από ένα χρόνο περίπου, προκαλώντας σάλο στους όλο και περισσότερους λάτρεις του ποδηλάτου, σύμφωνα με το οποίο βρισκόταν στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή τελών κυκλοφορίας και στα ποδήλατα, "ξαναζεσταίνεται" αυτό τον καιρό, με διάφορες αφορμές.
Μάλιστα, ως πρώτο βήμα αρκετοί από τους χρήστες του πλέον φιλικού προς το περιβάλλον δίτροχου φοβούνται ότι θα είναι η θέσπιση υποχρεωτικής ασφάλισης των ποδηλάτων. Σχετικές νύξεις έγιναν πρόσφατα κι από δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι οποίες ουδόλως τυχαίες και... αθώες θεωρούνται από τους παροικούντες την... ποδηλατική Ιερουσαλήμ. Κι αυτό διότι ο συγκεκριμένος σταθμός, με την εξαιρετικά φιλική προς την κυβέρνηση στάση που έχει επιλέξει να υιοθετήσει, καθ' όλο το διάστημα της λαίλαπας των αλλεπάλληλων Μνημονίων, εκτιμάται ότι είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τι... κυκλοφορεί στα μυαλά των οικονομικών της εγκεφάλων και, άρα, να προαναγγέλλει κομψά και έμμεσα τα μελλούμενα, λειτουργώντας και ως... αμορτισέρ πιθανών αντιδράσεων.
"Βροχή" τα ηλεκτρονικά μηνύματα
Λίγες μέρες δε μετά την εν λόγω ραδιοφωνική εκπομπή, οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν να επικοινωνούν με πελάτες τους και στην Πάτρα, βολιδοσκοπώντας τις διαθέσεις τους, έναντι του ενδεχόμενου ασφάλισης των ποδηλάτων τους.
Για παράδειγμα, όπως ενημερώθηκε το attacktv.gr, έφτασε e-mail σε συνεργάτη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ασφαλίζει το αυτοκίνητό του. Στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα συμπεριλαμβανόταν η πρόταση για προαιρετική ασφάλιση του ποδηλάτου του, έναντι 50 ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα, πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του attacktv.gr συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι, με αφορμή την όλο και συχνότερη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άσκησης, αλλά και μεταφοράς (λόγω της παρατεταμένης κρίσης και της οικονομικά δυσβάστακτης συντήρησης και κυκλοφορίας των... κλασικών μέσων μεταφοράς), το φαινόμενο αυτό λαμβάνει μαζικές διαστάσεις.
Όπως προαναφέρθηκε δε, ο ενδόμυχος φόβος πολλών είναι ότι η νέα αυτή τάση δεν θα παραμείνει για πολύ στο στάδιο του προαιρετικού και θα μπουν σύντομα σε εφαρμογή οι ιδέες για υποχρεωτική ασφάλιση των ποδηλάτων αρχικά και για υποχρέωση καταβολής και τελών κυκλοφορίας στη συνέχεια.
Με άλλα λόγια, δεν φτάνει που μας έχουν κάνει για τα καλά τη ζωή ποδήλατο, θέλουν να μας ρουφήξουν το... μεδούλι κι από εκεί!
attacktv

Δεν υπάρχουν σχόλια: