ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων προτίμησης για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Β/θμια εκπαίδευση στην Α/θμια εκπαίδευση.
Είναι γνωστό, ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανακοινώσει για τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, τις εξής οργανικές θέσεις:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Φυσικής Αγωγής ΠΕ11
5
Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06
7
Πληροφορικής ΠΕ19-20
6
Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ07
2
ΣΥΝΟΛΟ
20
 Οι παραπάνω νέες οργανικές θέσεις, σήμερα, δεν γνωρίζουμε σε ποια σχολεία θα ιδρυθούν και επομένως, οι μεταταγέντες εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων, προσωρινά, θα τεθούν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς. Η αύξηση οργανικών θέσεων σύμφωνα με το Ν.1566/1985 άρθρο 4 παρ.8, γίνεται με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, οι περιφερειακές υπηρεσίες εισηγήθηκαν στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου, να συσταθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, 29 νέες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων και να λειτουργήσουν ως σχολεία "διευρυμένου ωραρίου" (ΕΑΕΠ), το 3ο Άργους Ορεστικού και το 1ο Μανιάκων.
Συγκεκριμένα κατά ειδικότητα οι οργανικές θέσεις που εισηγήθηκαν οι περιφερειακές διευθύνσεις:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕ16-ΜΟΥΣΙΚΗΣ                
2
9ο Καστοριάς και 4ο Καστοριάς      
ΠΕ32-ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
3
5ο Καστοριάς, 9ο Καστοριάς και Μεσοποταμίας
ΠΕ08-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ    
4
4ο, 5ο, 9ο Καστοριάς και Μεσοποταμίας
ΠΕ19-20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
                                           
7
4ο, 5ο, 9ο Καστοριάς, 3ο Άργους Ορεστικού, Μαυροχωρίου, 1ο Μανιάκων και Μεσοποταμίας
ΠΕ11- ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  
4
9ο, 5ο Καστοριάς, Κωσταραζίου, Μεσοποταμίας
ΠΕ06- ΑΓΓΛΙΚΗΣ
4
5ο, 9ο Καστοριάς, Κωσταραζίου, 2ο Μανιάκων
ΠΕ07-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ      
3
9ο Καστοριάς, 3ο Άργους Ορεστικού
Μεσοποταμίας
ΠΕ05-ΓΑΛΛΙΚΗΣ          
2
5ο Καστοριάς και 3ο Άργους Ορεστικού    
ΣΥΝΟΛΟ
29

Φαίνεται, από τα στοιχεία που παραθέτω, ότι το υπουργείο δεν έλαβε υπόψιν του τις προτάσεις-εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών διευθύνσεων, αφού υπάρχει μία σοβαρή απόκλιση της απόφασης του υπουργείου από τις προτάσεις των περιφερειακών διευθύνσεων.(Βλέπε πίνακες)
Το εύλογο ερώτημα που αιωρείται είναι: Τι θα γίνει με τους συναδέλφους, που είναι ήδη στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ; Θα τους δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις νέες οργανικές θέσεις που θα ιδρυθούν  και που κατά την άποψή μου δικαιούνται; (Στο ΠΥΣΠΕ Καστοριάς υπάρχει συνάδελφος Φυσικής Αγωγής που είναι στη διάθεση.)
Ανησυχώ και προβληματίζομαι
Ο
Αιρετός σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: