ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Οι Αποσπάσεις εκπαιδευτικών μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις.



Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2011) που λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν όχι το σχολείο που θα υπηρετήσουν, αλλά ούτε καν την περιοχή.

Οι αποσπάσεις για τους εκπαιδευτικούς αποτελούν «ανάσα» ζωής, αφού ως γνωστόν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους, με τις γνωστές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Το υπουργείο καθυστερεί τις αποσπάσεις, γιατί πρέπει να προηγηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις  εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μετά τις 25 Αυγούστου. 
Με χθεσινή απόφαση του Υπουργού έχει καθορισθεί το πλεονάζον προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς επίσης και οι κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων στις 13 περιφέρειες ανέρχονται στους 6.025 και ανήκουν στους κλάδους: Αγγλικής, Γερμανικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Θεατρικών Σπουδών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θεολόγοι και ένας μικρός αριθμός Φυσικών και Φιλολόγων.
Οι κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπολογίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και στις 13 Περιφέρειες σε 3.876, με κύριες ειδικότητες την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική Φιλολογία, τη Φυσική Αγωγή, την Πληροφορική και τα Καλλιτεχνικά. 
Πάνω σε αυτό τον υπολογισμό πλεοναζόντων στη Δευτεροβάθμια και κενών στην Πρωτοβάθμια θέσεων, βασίζεται η υπουργική απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
Η υπουργική απόφαση καθορίζει και 828 θέσεις διοικητικού προσωπικού, που σημαίνει ότι, ο αριθμός των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών σε Γραφεία θα είναι μικρότερος από τα προηγούμενα χρόνια.  
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες συναφείς με τις θέσεις που προβλέπονται να καλυφθούν, καλούνται από σήμερα 14 Αυγούστου έως και την 23η Αυγούστου «να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις».
Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι αποσπάσεις στα Γραφεία Διευθύνσεων και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα ανακοινωθούν μετά την 26η Αυγούστου. Το 2012 είχαν ανακοινωθεί την 3η Αυγούστου και το 2011 την 30η Αυγούστου!! Φέτος διαφαίνεται νέο ρεκόρ καθυστέρησης!!! Εύχομαι να διαψευστώ για το καλό όλων μας…

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ενημερωτικά σας αναφέρω, ότι υπέβαλαν αιτήσεις απόσπασης για το Γραφείο Διεύθυνσης Καστοριάς, 18 συναδέλφισσες και 4 συνάδελφοι εκ των οποίων 2 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.(Πληροφορικής)

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, σύμφωνα με την εγκύκλιο των αποσπάσεων, διαβίβασε τις αιτήσεις απόσπασης ταξινομημένες κατά κλάδο και αλφαβητικά στην Περιφερειακή Διευθύντρια, αξιολογώντας και προτείνοντας ποιους επιθυμεί να αποσπαστούν, σύμφωνα με τα προσόντα που διαθέτουν κατά την άποψή του και στη συνέχεια με απόφαση και γνώμη του ΑΠΥΣΠΕ, η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Η εν λόγω διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται η απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος θα πρέπει να λάβει υπόψιν του την πρόταση-γνώμη του ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!
Η Παναγία σκέπη, βοηθός και αντίληψις για όλους!
Ο Αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: